Στο πλευρό των μελών του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του ΓΕΩΤΕΕ ο Χάρης Μαμουλάκης

Στο πλευρό των μελών του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του ΓΕΩΤΕΕ ο Χάρης Μαμουλάκης

Αναφορές στη Βουλή για καίρια ζητήματα

Με δυο Αναφορές που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνονται στους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Τμ. Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) και του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ-ΠΚ).

Ειδικότερα, τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ έθεσαν με επ​ιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό μια σειρά ζητημάτων που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, όπως είναι η παράταση διαφόρων καταληκτικών προθεσμιών, τα μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια, καθώς και ζητήματα οικονομικής φύσης για τον κλάδο, που – μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση – πλήττεται ξανά από τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19.

Από την πλευρά τους τα μέλη του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, με επιστολή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσης των γεωτεχνικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, καθώς και των επιστημονικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τους σχετικούς τομείς, όπως είναι ο κλάδος των κτηνιάτρων και των δασολόγων. Ζητούν επίσης τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ο οποίος μετράει τις δικές του ζημιές, κάτι αναγκαίο για να παραμείνει ζωντανός ο κλάδος και να αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα την επόμενη μέρα.

«Πρόκειται για ζητήματα που έχουν επιπτώσεις σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας, όχι μόνο των μελών των συγκεκριμένων φορέων, αλλά ευρύτερου μέρους της κοινωνίας μας», τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Η Κυβέρνησης οφείλει να δώσει ουσιαστικές λύσεις, να ενστερνιστεί τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ και χωρίς καθυστέρηση, να φροντίσει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ