Στο πλευρό των υγειονομικών οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Στο πλευρό των υγειονομικών οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, αύριο Τετάρτη

Στο πλευρό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας τάσσεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση που έχει προαναγγείλει η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων σημειώνονται τα εξής:

"Η πανδημία του Κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες αποδεικνύει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι η ζωή και η υγεία των λαών, είναι έρμαιο σε σοβαρούς κινδύνους, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα ασφυκτικά πλαίσια ενός συστήματος που βάζει την υγεία του λαού στη ζυγαριά του κόστους και των πλαισίων της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Η κατάσταση που διαμορφώνεται βρίσκει το λαός μας ανοχύρωτο, με υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τεράστια κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό.
Είναι χαρακτηριστική η  ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που αναφέρει της ελλείψεις στα νοσοκομεία στην  Κρήτη.
 .
Ενώ τα κρούσματα COVID-19 ολοένα αυξάνονται, οι δημόσιες δομές υγείας του νησιού δεν έχουν θωρακιστεί επαρκώς. Αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των πάνω από 2.000 κενών θέσεων προσωπικού, μέρος των ελλείψεων «μπαλώνεται» προσωρινά με συμβασιούχους και με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ τμημάτων και δομών.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα. 

Η προστασία της υγείας της ζωής μας, των συναδέλφων μας, των εργαζομένων και των οικογενειών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει η υγεία των εργαζομένων να μπει στο στόχαστρο όσων θα επιχειρήσουν ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να θωρακίσουν τα συμφέροντά τους και για το σήμερα και για το αύριο σε βάρος των πολλών

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία και τα δίκαια αιτήματα τους   την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 1μμ έως 3μμ

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
• Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας
• Ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό 
• Ενίσχυση της ΠΦΥ σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους σε Υγεία-Πρόνοια, ΜΜΜ, εστίαση, τουρισμό, εμπόριο και σε μεγάλους χώρους δουλειάς
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τόσο σε συνθήκες πανδημίας όσο και σε «κανονικές» συνθήκες".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ