Στο πλευρό του Δημάρχου Καντάνου - Σελίνου, η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο πλευρό του Δημάρχου Καντάνου - Σελίνου, η Λαϊκή Συσπείρωση

Χαρακτηρίζει "κατασταλτική" την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Θέση όσον αφορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να τεθεί σε αργία για ένα μήνα, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης, παίρνουν μέσω ανακοίνωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ανακοίνωση: 

Η οδική σύνδεση της περιοχής Παλαιόχωρας -Κουντούρας και Ελαφονησίου - Χρυσοσκαλίτισσας είναι ένα ζήτημα που δεκαετίες τώρα απασχολεί τους κατοίκους. Είναι μια πραγματικότητα πως θα αποτελούσε ανάσα  για τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό, είτε ως μισθωτοί. 

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην και νυν δήμαρχος κ. Αντώνιος Περράκης προχώρησε στις 27.02.2015 με άτυπη απόφαση δημοτικού συμβουλίου στη διάνοιξη  δρόμου μήκους 940μ. και πλάτους 5μ. , προκειμένου να επιτύχει την οδική αυτή σύνδεση για λόγους τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, εκχερσώνοντας δημόσια δασική έκταση, η οποία αποτελούσε τμήμα ευρύτερης δασικής έκτασης 4,700 τ.μ. και απείχε εκατό περίπου μέτρα από το δίκτυο "Natura 2000". Αψηφήθηκε βέβαια, πως δεν υπήρχε εγκεκριμένη άδεια από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, για να προχωρήσει το έργο αυτό. Για αυτό το λόγο έχει επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον αναφερόμενο δήμαρχο πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα.

Αν και κρίνουμε απολύτως σκόπιμο να λαμβάνονται υπόψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις οποιασδήποτε ενέργειας, κρίνουμε επίσης πως το συγκεκριμένο έργο ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων, κάτι που καθιστά σε ένα βαθμό κατανοητή την πρωτοβουλία του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παύση του Δημάρχου κρίνοντας την ακραίως κατασταλτική. Καταδικάζουμε γενικώς ως Λαϊκή Συσπείρωση διώξεις αιρετών που  πραγματοποιούνται στην διάρκεια υλοποίησης παρεμβάσεων για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Καταγγέλλουμε το νομικό πλαίσιο που αντί να λύνει προβλήματα βάζει εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των δήμων. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί λύση σε χρόνια θέματα που εκκρεμούν συνολικά (όπως αγροτικοί δρόμοι) με άμεση διεκδίκηση.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου - Σελίνου:
Γεωργιλάκης Γεώργιος
Λιτσαρδάκης Νίκος
Μαράκης Βαρδής
Παπαδάκη Χαριτίνη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ