Στο πλευρό του εργαζόμενου η Ένωση Οικοδόμων Χανίων

Newsroom
Newsroom

"Η εργοδοσία, οι εργολάβοι που έχουν πάρει το σινιάλο των κυβερνήσεων νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση"

Ένοχος κρίθηκε ο εργολάβος που ξυλοκόπησε οικοδόμο, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν.Χανίων αναφέρει:

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι το χέρι τέτοιου είδους «νταήδων» οπλίζεται από τους αντιλαϊκούς νόμους που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τους οποίους τα δικαιώματα, οι ανάγκες και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων βρίσκονται συνεχώς στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η εργοδοσία, οι εργολάβοι που έχουν πάρει το σινιάλο των κυβερνήσεων νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί τα εργατικά σωματεία που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι του συναδέλφου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Σήμερα όσο είναι ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος να μην νιώθει μόνος του. Μέσα από τα συνδικάτα, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης κάθε εργατική αυθαιρεσία και βιαιότητα θα πέφτει στο κενό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα και να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες δουλειάς.

Η ιστορική πείρα δείχνει ότι όσο κι αν προσπάθησαν εργοδότες, εργολάβοι και κουτσαβάκια να φοβίσουν τους οικοδόμους για «να κάτσουν στα αβγά τους» δεν τα κατάφεραν.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 18 & 19 Ιούνη στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

 

Δείτε επίσης:

Ένοχος ο εργολάβος για τον ξυλοδαρμό του εργάτη

Δικάζεται για τον ξυλοδαρμό του εργάτη

 Ενώπιον της δικαιοσύνης ο εργολάβος που χτύπησε τον εργάτη

Τη Δευτέρα η δίκη του εργολάβου που χτύπησε βάναυσα τον εργάτη

Ζήτησε από τον εργοδότη του τα οφειλόμενα και κατέληξε αιμόφυρτος στην αστυνομία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ