"Στο προσκήνιο οι ελλείψεις στη δακοκτονία μετά τον θάνατο του 52χρονου"

"Στο προσκήνιο οι ελλείψεις στη δακοκτονία μετά τον θάνατο του 52χρονου"

Ανακοίνωση από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων για το δυστύχημα στον Αποκόρωνα Χανίων με θύμα τον 52χρονο εργάτη που έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε δολωματικούς ψεκασμούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:


"Το σημερινό τραγικό εργατικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή 52χρονου εργάτη στην δακοκτονία φέρνει στο προσκήνιο τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα αυτό. Η δακοκτονία στο νησί είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης η οποία την αναθέτει όμως σε διάφορους εργολάβους. Στην περίπτωση του Αποκόρωνα, το έργο έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου. Αυτή την περίοδο ξεκίνησαν οι ψεκασμοί  χωρίς όμως να έχουν τοποθετηθεί οι επόπτες οι οποίοι επιβλέπουν τους ψεκασμούς. Τα μέτρα ασφαλείας είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα με αποτέλεσματα σαν το σημερινό.
Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με τραγικό όμως τρόπο η ανάγκη να υπάρχει ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς και να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων προστασίας.
Έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι αυτοί που έχουν καθιερώσει αυτή την κατάσταση στο κομμάτι της δακοκτονίας.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη που έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να φέρει ένα μεροκάματο στο σπίτι του."

 

 

Δείτε επίσης

Eργάτης έχασε την ζωή του στον Αποκόρωνα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ