Στο πρόσωπο του πατέρα του βρήκε τον ιδανικό «παρτενέρ» στην παρανομία

Newsroom
Newsroom

Ο 19χρονος γιος απασχολεί τις Αρχές από την εφηβεία

Πήρε άδεια από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης και εν τέλει την παραβίασε και επέστρεψε στην Κρήτη λόγω «ανειλημμένων οικογενειακών επαγγελματικών υποχρεώσεων». Ο 19χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος απασχολεί συστηματικά τις Αρχές από την εφηβεία του, αυτή τη φορά βρήκε στο πρόσωπο του 39χρονου πατέρα του τον ιδανικό παρτενέρ στις διαρρήξεις σε βάρος επιχειρήσεων, κυρίως περιφερειακά του κέντρου .

Μόνο από δύο γειτνιάζουσες επιχειρήσεις στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει από το ταμείο και το χρηματοκιβώτιο περίπου 6.000 ευρώ. Όπως είναι ήδη γνωστό, στο δίδυμο πατέρα-γιου αποδίδονται, με βάση τη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου, 12 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι σε επίπεδο απόπειρας ωστόσο στην προσπάθεια παραβίασης με τον λοστό, προκλήθηκαν κάποιες φθορές.

Τα ποσά ανά περίπτωση κυμαίνονται από 500 ευρώ έως και 3.000 ευρώ. Έχει ενδιαφέρον ότι πατέρας και γιος μετέβαιναν σε κάθε «στόχο», έχοντας κάνει μία σχετική προετοιμασία, υπό την έννοια της διερεύνησης,  ενώ φέρονται να κινούνταν με το ίδιο  μηχανάκι, το οποίο αν και χρησιμοποιούσαν εκείνοι, ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που δεν έχει όμως  καμία σχέση με την υπόθεση.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι αμφότεροι «μπούκαραν» στα καταστήματα μεταμεσονύκτιες ώρες, αν και θα περίμενε κάποιος ο ένας να φυλάει «τσίλιες». Τόση αυτοπεποίθηση είχαν. Κατά κύριο λόγο έκλεβαν χρήματα,  ενίοτε δεν απέφευγαν τον πειρασμό να «τσιμπήσουν» και κάποιο αντικείμενο όπως για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο.  

Σε κάθε «χτύπημα», φορούσαν γάντια και φρόντιζαν να καλύπτουν με κουκούλες και μάσκες τα χαρακτηριστικά τους. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι οι περιπτώσεις που τους αποδίδονται, είναι απόλυτα στοιχειοθετημένες τόσο από βιντεοληπτικό υλικό όσο και απ’ άλλα ευρήματα (ταυτοποιημένα ρούχα, κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια τους κλπ)

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους αφορά μεταξύ άλλων στα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’  επάγγελμα και συμμορίας.

 

Δείτε επίσης:

Πατέρας και γιος "έγδυναν" επιχειρήσεις! - Δύο συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ