Στο "σκαμνί" οι μαθητές για το πιστόλι στο σχολείο

Στο "σκαμνί" οι μαθητές για το πιστόλι στο σχολείο

Ένα περιστατικό που είχε θορυβήσει και προκαλέσει αντιδράσεις φτάνει στις δικαστικές αίθουσες. Πρωταγωνιστές δύο μαθητές που, στις 25 Νοεμβρίου θα δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων για υπόθεση που είχε διαδραματιστεί μέσα στο χώρο σχολείου στην Μεσσαρά. Κατά το επεισόδιο, μαθητής απείλησε συμμαθητή του με όπλο ρέπλικα με αφορμή μία παρεξήγηση για τα χωριά τους.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου του 2019 με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος προκάλεσε τρόμο και ανησυχία σε συμμαθητή του, απευθύνοντας τη φράση: «μη μου κάνεις εμένα μαγκιές γιατί θα σε σκοτώσω» καθώς και άλλες απειλές.

Από τη δικογραφία προέκυψε ότι η παρέα των κατηγορουμένων επαίρονταν για το χωριό τους (στην ρίζα του Ψηλορείτη) και μαθητές από άλλα χωριά της Μεσσαράς, ανάμεσα σε αυτούς και ο μαθητής που δέχθηκε την απειλή, τους συνέστησαν να …χαλαρώσουν λίγο με την έπαρση για τον τόπο καταγωγής τους. Η στάση αυτή θεωρήθηκε άκρως προσβλητική για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν την άφησαν αναπάντητη.

Ο μαθητής κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και απειλή κατ’ εξακολούθηση ενώ ο φίλος του για παράνομη οπλοφορία.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ