Στο ΤΑΕΦΚ Αρκαλοχωρίου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή τον έναν χρόνο από το καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου

Περιοδεία στο παράρτημα της ΤΑΕΦΚ στο Αρκαλοχώρι και συνάντηση με τον Δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησε, την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Σούλα Φανιουδάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της παρέμβασης της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή το κλείσιμο ενός χρόνου από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή ένα χρόνο μετά τον σεισμό.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο παράρτημα της ΤΑΕΦΚ στο Αρκαλοχώρι αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία λόγω της υποστελέχωσής της, αφού το προσωπικό που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τον σεισμό, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να είναι χρονοβόρες και οι εργαζόμενοι να πρέπει να υπερβάλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, αφού καλούνται να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο εργασίας.

Στη συνάντηση με την Δημοτική Αρχή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Αραβιάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικών Εφαρμογών Μανώλης Ζαμπουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΠ Ηρακλής Κριθινάκης.

Από τη συζήτηση με την Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ για την ανυπαρξία ενός κεντρικού σχεδιασμού, αφού ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Τα ζητήματα της στέγης, των υποδομών σε σχολικές μονάδες, των κατεδαφίσεων, των αποζημιώσεων κ.α. παραμένουν ακόμη ένα μεγάλο αγκάθι στην ανοιχτή πληγή που άφησε ο σεισμός αλλά και οι κυβερνητικές επιλογές, στο λαό της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αναδεικνύει τα ζητήματα αυτά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά κυρίως μέσα από τη συμπαράσταση και τη στήριξη του στην οργάνωση της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ