Στον «αέρα» οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν τα γραφεία επαγγελματικού προσανατολισμού

Στον «αέρα» οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν τα γραφεία επαγγελματικού προσανατολισμού

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί πολλές ανασφάλειες

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), εκτός των άλλων μέχρι σήμερα, έχουν και το ρόλο της υποστήριξης σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και των γονέων τους σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Το γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ηρακλείου στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξειδικευμένους στην συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Αντωνίου Θεόδωρο, Λεμονή Ζαφειρούλα, Σπυριδάκη Κατερίνα και τις νεοεισαχθέντες στο θεσμό: Χαριάτη Διονυσία, Ματαλλιωτάκη Δήμητρα, Μπατάλα Άντα. Πραγματοποιούνται, κατόπιν ραντεβού ατομικές συνεδρίες με μαθητές/τριες του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου και μαθητών/τριών του Γυμνασίου, για ενημέρωση, συμπλήρωση και ανάλυση αποτελεσμάτων τεστ προσωπικότητας, ενδιαφερόντων και αξιών που οδηγούν τους μαθητές μας  στην αυτοδιερεύνηση του εαυτού τους, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους . Επίσης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται ενημερωτικές επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης  με τις σχολικές μονάδες του νομού μας.

Το τμήμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, εσπερίδες, δράσεις σε συνεργασία με φορείς του εκπαιδευτικού ακαδημαϊκού και δημόσιου τομέα  για ενημέρωση γονέων και μαθητών /τριών και κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια ο θεσμός στο νομό Ηρακλείου, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για  τις δομές της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, πραγματοποιώντας δράσεις για την ανάδειξη δεξιοτήτων και την προώθηση της προοπτικής  διασύνδεσης των μαθητών/τριών με την αγορά εργασίας.

«Σήμερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου, Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» για τα άρθρα 27 και 206. Εκατό είκοσι (120 ) περίπου εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα με θέσεις στα νέα ΚΕΔΑΣΥ κινδυνεύουμε να βρεθούμε  χωρίς αντικείμενο. Ζητάμε οι νέες θέσεις μας να έχουν αντικείμενο τον Επαγγελματικού Προσανατολισμό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε αρχίσει και να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία  με μαθητές/τριες, γονείς, φορείς και σχολικές μονάδες, λειτουργώντας υποστηρικτικά  στην δύσκολη και περίπλοκη διαδρομή τους προσφέροντας με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες μας», τονίζουν, σε ανακοίνωσή του, οι εκπαιδευτικοί και Σύμβουλοι  Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Σπυριδάκη Κατερίνα, Λεμονή Ζαφειρούλα, Ματαλιωτακη Δήμητρα και Χαριάτη Διονυσια.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ