Στον Αντιπεριφερειάρχη ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου

Στον Αντιπεριφερειάρχη ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου

Η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Γαλλικής Σχολής στο επίκεντρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με κυριότερο αυτό της αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου της πρώην Γαλλικής Σχολής.

Ειδικότερα, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης της Μελέτης αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Γαλλικής Σχολής και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό Εκθετήριο Συλλογών Λαογραφίας και Εξέλιξης της Τεχνολογίας, ενώ παράλληλα κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη και τη σχετική μελέτη του Εκθετηρίου.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πολυτεχνειούπολη, οι οποίες αποτελούν χώρο άθλησης τόσο των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και εκατοντάδων κατοίκων του Δήμου Χανίων.

Τέλος, έγινε αναφορά στο πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο σε πολλούς τομείς που επιτελείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και συζητήθηκαν τρόποι για τη διεύρυνση της συνεργασίας για χάρη των πολιτών της Κρήτης και την ανάπτυξη του νησιού.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ