Στον Δήμαρχο Χανίων η Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα

Στον Δήμαρχο Χανίων η Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα
Newsroom
Newsroom

Συζητήθηκαν θέματα ενσωμάτωσης και συνύπαρξης της Αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα

Την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα, Luela Hajdaraga, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Την Πρέσβη συνόδευσε η Συντονίστρια για θέματα της αλβανικής διασποράς, Joneda Dodaj και οι Πρόεδροι, της Αλβανικής κοινότητας Χανίων, Afrim Aygiaj και του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Χανίων, Klement Osmanllari, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ενσωμάτωσης και συνύπαρξης της Αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και οι προοπτικές μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ειδικότερα, η Πρέσβης πρότεινε την πιο στενή συνεργασία αναμεσά στις πόλεις των Τιράνων και των Χανίων, με στόχο την αδελφοποίηση τους. Η Πρέσβης, μάλιστα, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χανίων για την ύπαρξη απευθείας πτήσης Τίρανα – Αθήνα, αλλά και την προοπτική δημιουργίας πτήσης Τίρανα-Κρήτη, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες.

Από την συζήτηση δεν έλειψαν θέματα που αφορούν στην παιδεία, την εργασία και τον τουρισμό, με τον Δήμαρχο Χανίων να διαβεβαιώνει την Πρέσβη για τη συνδρομή του Δήμου σε θέματα εκμάθησης μητρικής γλώσσας και τοπικής ιστορίας στην κοινότητα των Αλβανών.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στην Πρέσβη το έμβλημα του Δήμου Χανίων, καθώς και την πολυτελή έκδοση της Έκθεσης: «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση – Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη» που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ενώ η Πρέσβης με τη σειρά της προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων ένα συμβολικό δώρο από μνημείο των Τιράνων.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ