Στον Δήμο Ηρακλείου ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

Newsroom
Newsroom

Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας

Τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng και τους διπλωματικούς ακόλουθους Cai Yuhao, και Wang Lai υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος συμμετέχει στην 16η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Χανιά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας. Αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με την Κινεζική πόλη Ningbo. 

πρέσβης Κίνα Ελλάδα Δήμος Ηρακλείου

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng εξέφρασε την ικανοποίηση του και την πρόθεση του για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου μέσω επενδύσεων, ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανταλλαγής πολιτισμικών εμπειριών. Δεσμεύθηκε επίσης για την διερεύνηση της πιθανότητας σύναψης νέων αδελφοποιήσεων μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και πόλεων της Κίνας. 

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ