Στον προσομοιωτή οδήγησης του ΤΕΙ μαθητές του Δημοτικού

Στον προσομοιωτή οδήγησης του ΤΕΙ μαθητές του Δημοτικού

Οι μαθητές που παρακολουθούν υποχρεωτικό πρόγραμμα στην Ευέλικτη ζώνη τους για την κυκλοφοριακή αγωγή , είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνική τους στον προσομοιωτή

Σε ανακοίνωσή του το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας ευχαριστεί θερμά το τμήμα κοινωνικής εργασίας των Τ.Ε.Ι Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα τους :

Παπαδακάκη Μαρία Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας

Χλιαουτάκη Ιωάννη καθηγητή

Ασημινάκης Μανούσος Τεχνικό Προσωπικό

 Καθώς και τους συνεργάτες τους:

Θεοδωροπούλου Έλενα

Κατρισιώση Αικατερίνη

Μύττη Κωνσταντίνα

Μαρία Γιαλιτάκη 

Κύρα Γιαλιτάκη,

για  την υπέροχη  φιλοξενία που επιφύλαξαν στους μαθητές της Γ΄ τάξεως του σχολείου, κατά την επίσκεψή στον προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτει το εργαστήριό τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται

" Οι μαθητές που παρακολουθούν υποχρεωτικό πρόγραμμα στην Ευέλικτη ζώνη τους για την κυκλοφοριακή αγωγή , είχαν την ευκαιρία να  δοκιμάσουν την τεχνική τους στον προσομοιωτή , να εργασθούν ομαδικά και συνεργατικά για να επιχειρήσουν με όχημα περίπατο στους δρόμους της πόλης.  Επίσης οι συνεργάτες της ομάδας , με βιωματικά παιχνίδια κατέστηασν τις αφηρημένες έννοιες της καλής οδικής συμπεριφοράς πολύ κατανοητές , ευχάριστες και σίγουρα εποικοδομητικές για τους 56 μαθητές της τάξεως.
Ευχαριστούμε και πάλι και ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία

Και επίσκεψη συγγραφέα

Εξάλλου, το  1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας  είχε την τιμή τη χαρά να φιλοξενήσει τη συγγραφέα- ποιήτρια και εικαστικό κα Ασαργιωτάκη – Αργυράκη  Θεοδοσία . Με αφορμή την ημέρα της Παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας  ,στις  2 Απριλίου ,οι μικροί μαθητές της  Α΄ τάξης  άκουσαν από την καταξιωμένη  λογοτέχνιδα αποσπάσματα από το βιβλίο της « ο τετράγωνος γίγαντας» . Μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα , ύμνο στη διαφορετικότητα , που με γλαφυρό  τρόπο δίνει  στα παιδιά το περιεχόμενο  της ευτυχίας , όχι ως μια αόριστη έννοια αλλά ως μια χρωματιστή σύνθεση στάσεων και αξιών που μας βοηθάει στη ζωή μας  να βρούμε το δρόμο, να καλλιεργήσουμε ότι πιο όμορφο και δημιουργικό υπάρχει μέσα μας.

Οι μαθητές άκουσαν τα κείμενα , συζήτησαν για τη λογοτεχνία, έφτιαξαν υπέροχες ζωγραφιές από τα βιβλία που τα εντυπωσίασαν.

Το σχολείο ευχαριστεί τη συγγραφέα κα Ασαργιωτάκη και επιθυμεί περαιτέρω συνεργασία , καθώς και η Γ  ΄τάξη  ασχολείται με πρόγραμμα συγγραφής στην ευέλικτη ζώνη της.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ