Στους δρόμους με "φόντο" τον κορωνοϊό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στους δρόμους με "φόντο" τον κορωνοϊό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Μεγάλη συμμετοχή καταγράφηκε στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και εργαζόμενων στον τουρισμό, που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ χαρακτηριστικό της συμμετοχής είναι οτι ο δρόμος επί της Λ. Δημοκρατίας,  στο ύψος του ΕΚΗ είχε σχεδόν κλείσει.

 

1

2

"Έίναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης. Αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα μας, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά" είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Kοκολάκης.  Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:
“"Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση. Δυστυχώς η κυβέρνηση κωφεύει. Οι συνάδελφοι Ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης!”


Από την πλευρά του ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς ανέφερε: “Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν ένα σχέδιο που θα καθορίζει τι θα γίνει αύριο. Εμείς έχουμε τις προτάσεις μας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι και όχι ως άνεργοι. Επιπλέον όμως, θα πρέπει να υπάρξει κι ένα σχέδιο για τουρισμό, έτσι ώστε να σωθεί ο,τι μπορεί να σωθεί από την εφετινή χρονιά, για να προστατεύσουμε την επόμενη”.
  

Δηλώσεις έκανε και ο  Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης: “Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η σημερινή αυταρχική κεντροδεξιά, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δείχνει με τον πιο πρόδηλο τρόπο πια το αντεργατικό και αντικοινωνικό της πρόσωπο. Επιχειρεί με πρόσχημα την πανδημία να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα, τις ατομικές μας ελευθερία, την Παιδεία – ακόμα και να βάλει κάμερες στα σχολεία για να παρακολουθεί τα παιδιά μας στα σχολεία. Δεν θα τους περάσει, θα μας βρει όλους μαζί απέναντι σε ευρύ λαϊκό μέτωπο αγώνα και διεκδικήσεων για δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, δουλειά και ανάπτυξη! Δεν τους φοβόμαστε, δεν μας φοβίζουν και δεν θα τους περάσει. Να το ξέρουν”


“Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Μπράβο στον κόσμο που άφησε επιτέλους τον καναπέ, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μας δει ως εργαζόμενους και όχι ως άνεργους! Απαιτούμε να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί το μόνο που ζητάμε είναι ένας μισθός αξιοπρέπειας!”, ανέφερε από την πλευρά του ο Σταύρος Σεραφειμίδης, πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής"

Ο Γιάννης Γωνιανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε: “Οι εργαζόμενοι πορευόμαστε ενιαία. Ειδικότερα, σε αυτή την κρίση δεν μπορούν οι εργοδότες ξανά, για άλλη μία φορά, να λένε το ρητό: στα κέρδη χωριστά και στη ζημιά όλοι μαζί! Ζητάμε και στηρίζουμε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων. Να καταργηθούν τώρα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου! Καμία εκ περιτροπής εργασία, καμία απόλυση!”


Τέλος ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπογράμμισε: “Αυτή τη στιγμή, οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο είναι σε τραγική κατάσταση! Υπάρχει τεράστια ανασφάλεια και φόβος. Η σημερινή κινητοποίηση είναι η συνέχεια μιας σειράς κινητοποιήσεων που έχουν γίνει στον κλάδο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας για όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό! Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς εισόδημα, αλλά και μέτρα προστασίας της Υγείας του!”


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζομένων στον επισιτισμό στο Ηράκλειο

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ συμμετείχε στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο στηρίζοντας τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους.
Η ΚΟ Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια στη δυναμική απάντηση που δόθηκε σήμερα και να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους στο βωμό της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλήρωσαν πανάκριβα τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερα για τη διαχείριση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Ακόμα πιο αποφασιστικά σε κάθε χώρο δουλειάς να κλιμακώσουν τη μάχηαπέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούςμε τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα τους.
 

 

4

 

 

1

 

 

Πορεία ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ