Συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους, τα Σωματεία

Συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους, τα Σωματεία

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους εκφράζουν τα Σωματεία Επισιτισμού Ν. Χανίων, Ιδ. Υπάλληλων Ν. Χανίων , Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων κξαι συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη.

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Τα σωματεία μας εκφράζουν  την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, στην Αττική, Εύβοια, Πύργο, σε όλη την χώρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό των Χανίων να δείξει την μέγιστη δυνατή επιφυλακή όπου βρίσκεται, με αίσθημα ευθύνης να συμβάλει ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Νομό. 

Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση. Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

Η κυβέρνηση συνεχίζει και στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας 

την επικίνδυνη πολιτική της. Είναι η πολιτική που δίνει δις ευρώ στους μονοπωλιακούς ομίλους στον τουρισμό,στις μεταφορές,στα ΜΜΕ,ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει τον λαό οτι δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να προστατευθεί η λαική περιουσία απο τις φυσικές καταστροφές.

Μέρες τώρα βλέπουμε να παραπέμπονται όλα στην κλιματική αλλαγή,όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τα σωματεία και τους φορείς της νεολαίας,τους αγροτικούς συλλόγους σε όλο τον Νομό να βγάλουν ομάδες πυρασφάλειας, να συνδράμουν τις δυνάμεις που περιφρουρούν τα δάση.

Ταυτόχρονα απο Δευτέρα σε συνεννόηση με τα σωματεία των πληγέντων περιοχών θα υπάρξει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης  για τους πληγέντες. 

ΤΡΟΦΙΜΑ

Νερά

Κονσέρβες όλων των ειδών

Ισοτονικά ποτά

Πορτοκαλάδες

Μπάρες δημητριακών

Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.λ.π)

Σκυλοτροφές – γατοτροφές

ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Χαρτί υγείας

Χαρτί κουζίνας

Μωρομάντηλα

Παιδικές πάνες

ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Γάζες

Φυσιολογικό ορό

Φυσικά δάκρυα

Κρέμες και σπρέι για εγκαύματα

Παυσίπονα 

Η συλλογή θα γίνει στο Εργατικό κέντρο Χανίων , Μάρκου Μπότσαρη 68.

Δευτέρα 9/8 και  Τρίτη 10/8 από 17:00 έως 21:00

Τηλ επικοινωνίας : 6986116029, 6981578072

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ