Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στο Ηράκλειο

Κάλεσμα από ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν.Ηρακλείου

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν.Ηρακλείου, αύριο Σάββατο 15 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με ένα νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές, σπέρνοντας το θάνατο, ενώ αξιοποιούν προπαγανδιστικά και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αντίσταση της Γάζας με εκτόξευση αυτοσχέδιων ρουκετών. Μέχρι τώρα οι Παλαιστίνιοι μετρούν 56 νεκρούς, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές καταστροφές. Είχε προηγηθεί ένα όργιο βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Ιερουσαλήμ το οποίο ξεδιπλώθηκε με βάναυση καταστολή σε βάρος εκατοντάδων Παλαιστινίων με επίκεντρο το τέμενος Αλ Ακσά, με απροκάλυπτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων.

Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Νετανιάχου το προηγούμενο διάστημα από την ανατολική Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας την ένταση. Η κλιμάκωση της κατοχικής βίας συσχετίζεται και με την παράνομη απαγόρευση των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό του Ισραήλ, η παρατεταμένη πολιτική κρίση με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από αλλεπάλληλες εκλογές, η πολιτική αποδυνάμωση του Νετανιάχου, οδήγησαν τον ίδιο σε κλιμάκωση της επιθετικότητας σε όλα τα μέτωπα ενάντια στους Παλαιστινίους, επιδιώκοντας ευρύτερη αντιδραστική συσπείρωση γύρω από την κυβέρνησή του, στο όνομα της αντιμετώπισης του “κοινού εχθρού”.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές, αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντας το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων. ΗΠΑ και ΕΕ συνέχισαν με τις παρεμβάσεις τους να εξισώνουν τον θύτη με το θύμα και να κάνουν «πλάτες» στην κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, επαναλαμβάνοντας τα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» της κατοχικής δύναμης και τις «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση», «αναλογικότητα» και «αποκλιμάκωση». Αυτοί που σήμερα υποκρίνονται, όλο το προηγούμενο διάστημα και με πολλούς τρόπους έδωσαν «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας. Οι ΗΠΑ είναι που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων, μίλησαν για προσάρτηση των κατεχομένων από την Συρία εδαφών στα υψώματα του Γκολάν, αναγόρευσαν το Ισραήλ σε “μακρύ χέρι τους” για την αντιμετώπιση της “επιθετικότητας” του Ιράν και αναβάθμισαν τον ρόλο του στην Ανατολική Μεσόγειο, συγκροτώντας τριμερείς και τετραμερείς συμμαχίες και συμφωνίες με Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια ώρα, μετά από τις περσινές «Συμφωνίες του Αβραάμ» που εξομάλυναν τις σχέσεις του Ισραήλ με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σουδάν, Μαρόκο, δίνοντας “πισώπλατη μαχαιριά” στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, έχοντας αμβλύνει το μέτωπο έναντι του Ισραήλ, προχώρησαν σε μια απλή και ανώδυνη λεκτική καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας, με ομόφωνο ανακοινωθέν από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης. Πιο υψηλούς τόνους απέναντι στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους χρησιμοποίησε η Τουρκία, προωθώντας τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που παζαρεύει και αυτή «αναθέρμανση» σχέσεων με το Ισραήλ.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο, στην πραγματικότητα, συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει κυνικά την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για “αναβάθμιση” της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των αμερικανο-ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, αποσιώπησε πλήρως τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τους εποικισμούς και τα άλλα εγκλήματα του Ισραήλ, ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα». Πρόκειται για ευθυγράμμιση με την αμερικανική επίσημη θέση, που πίσω από την λογική των “ίσων αποστάσεων” εξισώνει τον θύτη με το θύμα και δίνει σαφές άλλοθι στα ισραηλινά εγκλήματα.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. Ηρακλείου

 

·Καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας!

·Εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης!

·Καταδικάζει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

 

Στο κάλεσμα του το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει:

Άλλη μια βάρβαρη αιματηρή επίθεση εξαπέλυσε το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Τους βομβαρδισμούς με εκατοντάδες θύματα, διαδέχονται οι απειλές για εισβολή του στρατού προαναγγέλλοντας ακόμα πιο μεγάλη σφαγή. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, που φύτεψαν οι ιμπεριαλιστές στη Μ. Ανατολή αναθέτοντάς του ρόλο μαντρόσκυλου, εδώ και πολλές δεκαετίες επιχειρεί να αφανίσει τους Παλαιστίνιους. Τους έχει φυλακίσει σε μια λωρίδα γης που συνεχώς συρρικνώνεται, τους εκτοπίζει από τα σπίτια τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους, εποικίζει τα εδάφη τους, τους εξοντώνει καθημερινά, τους δολοφονεί εν ψυχρώ.

Η νέα σφαγή στην πολύπαθη Παλαιστίνη προστίθεται στη γενικευμένη πολεμική αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, υποδαυλίστηκε από αυτή και θα την οξύνει παραπέρα. Το Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα στήνουν και χαλούν συμμαχίες, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους πάντα σε βάρος των λαών τους. Προσπαθούν να παίξουν με καλύτερους όρους και να κερδίσουν ότι μπορούν στη σκιά του άγριου ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ρωσία αλλά και των Ευρωπαίων υποκριτών. Το Ισραήλ, παίχτης σε όλα τα επικίνδυνα πολεμικά και οικονομικά παιχνίδια στην περιοχή, δεν μπορεί να επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό ελευθερία και πατρίδα. Στα άθλια σχέδιά του για την εξόντωση των Παλαιστινίων βρίσκει στήριξη πρώτα και κύρια απ’ τις ΗΠΑ αλλά κι από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η σιωπή των Ευρωπαίων στις προκλητικές ενέργειες των φανατικών σιωνιστών εναντίων παλαιστίνιων κατοίκων της Ιερουσαλήμ και η σιωπή του ΟΗΕ για τους άμαχους νεκρούς Παλαιστίνιους είναι χαρακτηριστικές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει την «ανησυχία» της και ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» τον αγώνα των Παλαιστινίων. Η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη είχαν κι έχουν άριστη σχέση με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ κι έχουν συνάψει μαζί του μεγάλες συμφωνίες. Δεν νοιάζονται καθόλου για τον παλαιστινιακό λαό, προσδοκούν κέρδη από τις συμφωνίες που κάνουν. Διαθέτουν τη χώρα ως ορμητήριο των φονιάδων Αμερικάνων, δίνουν αεροδρόμια και λιμάνια για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που δεν θέλουν στα πόδια τους λαούς όπως τον παλαιστινιακό να πολεμά για ανεξαρτησία. Η αντίσταση των Παλαιστινίων δε σταμάτησε ποτέ και δεν θα σταματήσει. Από το ξέσπασμα της πρώτης Ιντιφάντα μέχρι σήμερα, έστω και με τη σφεντόνα, αντιστέκονται. Όσο θα αντιστέκονται θα παραμένουν ζωντανοί. Η ιστορία έχει αποδείξει πως κάθε λαός, όσο μικρός κι αν φαντάζει και αδύναμος έχει τη δυνατότητα να νικήσει, αν στηριχτεί στις δυνάμεις του, αν παραμείνει αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα, αν ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με ότι τον κρατάει πίσω.

Κάθε λαός που παλεύει χρειάζεται την αλληλεγγύη των άλλων λαών. Αυτή εκφράζεται σήμερα με την ανάπτυξη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και παντού. Οι λαοί έχουν κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές αστικές τάξεις, με τους οποίους πρέπει να αναμετρηθούν. Κάθε κέρδος σε αυτή την αναμέτρηση είναι κέδρος για όλους. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη πάνε μαζί. Για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, για να νικήσει η ιντιφάντα, για να μη μακελευτούν άλλοι λαοί πρέπει να διαδηλώσουμε μαζικά στους δρόμους.

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
  • Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!


Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας με 20 νεκρούς, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά.

Αυτές τις μέρες το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια νέα απάνθρωπη εκστρατεία ενάντια στους Παλαιστίνιους με βίαιες εξώσεις από τα σπίτια τους, τραμπουκισμούς από ομάδες φονταμενταλιστών Εβραίων και σκληρή καταστολή με χημικά και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται, αλλά και σε μαχόμενες αριστερές δυνάμεις του Ισραήλ που παλεύουν ενάντια σε εθνικισμό και ρατσισμό. Αποκορύφωμα, η κατάληψη από το Ισραήλ του, ιερού για τους Παλαιστινίους, τεμένους Αλ-Ακσά.

Το μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ στη Μ. Ανατολή, Ισραήλ, οργανώνει ένα σκηνικό βίας με άμεσο στόχο να διώξει τους Παλαιστίνιους από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει σε νέους παράνομους εποικισμούς.

Η δήθεν ευαίσθητη και πολιτισμένη «διεθνής κοινότητα» των ιμπεριαλιστικών κρατών παρακολουθεί απαθής, όπως και τα αντιδραστικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου. Από κοντά και η υποκρισία της ανησυχίας του ΟΗΕ. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών και οι βλέψεις γεωπολιτικού ελέγχου στη Μ. Ανατολή κρύβονται πίσω από τη σταθερή στήριξη του Ισραήλ στο διαχρονικό έγκλημα του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συνένοχος στην εγκληματική στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση. Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά στηρίζουν τη στενή σχέση με το κράτος Ισραήλ, αλλά και με τη Χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των υπεραντιδραστικών αξόνων πολέμου κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Για τα μερίδια κερδών που προσδοκούν από τις ΑΟΖ μια χούφτα καπιταλιστές, στέκονται απέναντι από τα δικαιώματα και τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία η αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή υπόθεση είναι ιστορική δέσμευση. Να ακουστεί δυνατά αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης!

-Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό μέχρι τη νίκη.

-Να μπει τέλος στην ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

-Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ.

-Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή. 

-Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις.                                                       

-Όχι πόλεμος για τα πετρέλαια και τα μονοπώλια. Ειρήνη των λαών και πάλη για τον σοσιαλισμό.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ