Συγκέντρωση πλατεία Αγοράς

Συγκέντρωση πλατεία Αγοράς

“Οι σύγχρονες χούντες θα ανατραπούν ο λαός θα νικήσει” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση “Ανυπόταχτη Κρήτη

Συγκέντρωση πλατεία Αγοράς  διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 17:00 η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση “Ανυπόταχτη Κρήτη” με αφορμή την αστυνομική καταστολή στα Χανιά ανήμερα της επετείου για τα 12 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Οι σύγχρονες χούντες θα ανατραπούν ο λαός θα νικήσει” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Όλη η ανακοίνωση

Στις 6 Δεκέμβρη 12 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας με εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Η αστυνομία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων πανελλαδικά, εμποδίζοντας ακόμα και ανθρώπους που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη.

Η Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από το κάδρο με την αστυνομία να προχωράει σε προσαγωγές και καταχρηστικά πρόστιμα τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά. Ειδικότερα όμως στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας και παραπέμπονται σε δίκη !

Η πανδημία προφανώς μονάχα πρόφαση αποτελεί για αυτήν την καταστολή. Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η ρίψη χημικών και το «τσουβάλιασμα» των συλληφθέντων σε αστυνομικά αυτοκίνητα και κελία, όχι η συγκέντρωση μερικών δεκάδων ανθρώπων σε ανοικτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας. Αυτό ισχυρίστηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης υπερασπιζόμενος τα «μπουλούκια» των αστυνομικών τη 17 Νοέμβρη.

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών δείχνει μονάχα το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης απέναντι στο εξεγερτικό πνεύμα της 6ης Δεκέμβρη. Το μίσος τους απέναντι στον λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται για δημοκρατία, υγεία και ελευθερία. Φανερώνει τη χρεωκοπία και τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στην αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προσπάθεια της να τα «φορτώσει» στον λαό και τη νεολαία. Φανερώνουν το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

  • Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε, εργαζόμενους και φοιτητές.
  •  Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες! 
  • Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία!
  • Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται. 
  • Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό. 
  • Δεν τρομοκρατούμαστε! Κλιμακώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες!
 

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς Πέμπτη 10/12 στις 17:00

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ