Συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς κατά της αστυνομικής βίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς κατά της αστυνομικής βίας

Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής διοργανώνει, σήμερα σήμερα στις 18.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, με αφορμή το θάνατο από πυροβολισμό του νεαρού Ρομά, στο Πέραμα.

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

Η δολοφονία του 18χρονου Ρομά δείχνει την ''κανονικότητα'' και την επόμενη μέρα που το σύστημα ετοιμάζει για πρόσφυγες, μετανάστες, μειονότητες αλλά και συνολικά για το λαό και τη νεολαία.

Έξαρση της κρατικής τρομοκρατίας,  ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης,  άγρια καταστολή σε όποιον αμφισβητεί ή αντιστέκεται στην βαρβαρότητα του συστήματος, έως και δολοφονίες που θυμίζουν άγρια δύση.

 Ξέρουν πολυ καλά ότι η πολιτική που βυθίζει στη φτώχεια τον κόσμο της δουλειάς, που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, η πολιτική που πετάει εκτός συνέχειας σπουδών δεκάδες χιλιάδες νεολαίους, που μας μπλέκει στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή,φουντώνει την οργή και την αντίθεση των μαζών απέναντι στους εκμεταλλευτές τους.

Να υπερασπίσουμε στο δρόμο το δικαίωμά μας στη ζωή, στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες. Οι απαγορεύσεις, η καταστολή, η τρομοκρατία να απαντηθούν με μαζικούς αγώνες απέναντι στο σύστημα που δολοφονεί!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ