Συγκίνησε ο αδερφός του αδικοχαμένου Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Συγκίνησε ο αδερφός του αδικοχαμένου Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

«Τρομαγμένος διαπιστώνω ότι δεν άλλαξε κάτι...» είπε στην ομιλία του για τα 14 χρόνια από το θάνατο του αδερφού του

Για 14η χρονιά ο κ.Φίλιππος Ηλιάκης,αδερφός του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, συγκίνησε με το λόγο του.
 
Το Σάββατο, συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον θάνατο του Κρητικού πιλότου,κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στην Κάρπαθο.
 
Η κατάθεση ψυχής του αδερφού του, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο στο νησί της Καρπάθου συγκίνησε βαθύτατα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο ,αφού κάθε φορά ο πόνος του συνυφαίνεται με ηχηρά, ξεκάθαρα και σαφή μηνύματα που στέλνει πανταχόθεν κάθε 23η Μαΐου από το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου ,την Κάρπαθο.
 
Η ομιλία του από την Τελετή Μνήμης για την συμπλήρωση 14αρων χρόνων από τη μοιραία μέρα που σκοτώθηκε ο Κρητικός πιλότος, Κώστας Ηλιάκης:
 
Kλείνω τα  μάτια ,όπως επανειλημμένα,  έχω κάνει εδώ στην Κάρπαθο .  
 
Ο Σμηναγός  Ηλιάκης είναι εδώ , δίπλα μας και τιμούμε  όχι τον χαμό του μα την διάσωση του από το ύπουλο χτύπημα. 
 
Τα ανοίγω.   
 
Αναρωτιέμαι : άλλαξε κάτι από τις 23/5/2006 μέχρι σήμερα; 
 
Τρομαγμένος, διαπιστώνω ότι, δεν άλλαξε κάτι, μόνο ο Κώστας δεν είναι εδώ, τα υπόλοιπα ΟΧΙ απλώς τα ίδια , μα ακόμη  χειρότερα. 
 
Ευθεία πλέον αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, για τα οποία εθελοθυσιάστηκε ο σμηναγός. 
 
Υπηρπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, τραμπουκισμοί  στην θάλασσα του Αιγαίου, απόπειρα παραβίασης χερσαίων συνόρων στον Έβρο με όχημα μετανάστες και λαθρομετανάστες. 
 
Όταν  την οργανωμένη κατασκοπευτική – πολεμική  τους αποστολή  στις 23/5/2006 , μα και λίγες εβδομάδες πριν τα παραλίγο δυστυχήματα με  ξεκάθαρο στόχο το θερμό επεισόδιο, τα θεωρείς  παραλίγο ατυχήματα και ΟΧΙ πειθαρχημένη εκτέλεση οδηγιών ή εντολών, όταν παραδίδεις  τον υπαίτιο του χτυπήματος στον σμηναγό δίχως καν τυπική ανάκριση,  τότε υποβαθμίζεις  την σοβαρότητα των γεγονότων και μοιραία αποθρασύνονται,  ΕΦΌΣΟΝ  ούτε πριν, ούτε μετά το χτύπημα στον σμηναγό  ήταν σαφή τα όρια ανοχής μας. 
 
Αυτό που είναι σαφές και κατανοητό στον νεοΟθωμανό Σουλτάνο, είναι ότι  εάν προχωρήσει παραπέρα, θα βρει απέναντι του  με τον ίδιο ζήλο ,ικανότητες, πίστη στην πατρίδα , αυταπάρνηση και τιμή στον όρκο  για την προστασία της τους άνδρες πρώτης γραμμής  σε αέρα στεριά και θάλασσα, όπως  ο σμηναγός (Ι) Ηλιάκης Κωνσταντίνος. 
 
Δημιούργησαν ένα σύμβολο, ένα σημείο αναφοράς που θα βρουν μπροστά τους εάν χρειαστεί .   
 
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε μας αδελφέ .”

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ