Σύλληψη αστυνομικού μετά τον εντοπισμό 42 κιλών εκρηκτικών!

Σύλληψη αστυνομικού μετά τον εντοπισμό 42 κιλών εκρηκτικών!

Για την υπόθεση, που προκαλεί αίσθηση, συνελήφθη επίσης ο κουνιάδος του ενώ αναζητείται η σύζυγός του - Αποκαλυπτικές πληροφορίες του Cretalive

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη αστυνομικού, μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΤΑΕ Μεσαράς στο δρόμο Μοιρών-Πόμπιας, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς συνέλαβαν τον αρχιφύλακα καθώς βρέθηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του 42,5 κιλά εκρηκτική ύλη, κυρίως δυναμίτιδα. Το όχημα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο φέρεται να είναι καταχωρημένο στο όνομα της γυναίκας του.

O αρχιφύλακας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, αρχικά φέρεται να δήλωσε στο κλιμάκιο του ΤΑΕ μόνο το ονοματεπώνυμό του, ενώ στην συνέχεια, όταν εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά, ανέφερε την ιδιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαι αστυνομικός, κάντε ό,τι θέλετε".
Ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι είχε δανείσει το αυτοκίνητο στον κουνιάδο του και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εκρηκτικά, και δεν γνώριζε τίποτε γι' αυτά.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου οδηγήθηκε, εμφανίστηκε και ο κουνιάδος, που ανέλαβε την ευθύνη για τα εκρηκτικά και επίσης συνελήφθη. Παράλληλα, όπως λένε οι πληροφορίες, αναζητείται η σύζυγός του αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε άλλο νομό της Κρήτης.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι έγιναν εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια και τους χώρους των εμπλεκομένων, στο νομό Ρεθύμνου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με το φορτίο των εκρηκτικών.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου αστυνομικού σε μια τέτοια υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε συναδέλφους του που τον γνωρίζουν υπηρεσιακά και προσωπικά, καθώς όπως λένε, όλα τα χρόνια που υπηρετεί στο Σώμα δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς δύο ημεδαποί εκ τον οποίων ο ένας αστυνομικός, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 42,5 κιλών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ για τον αστυνομικό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία".

 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ