Συμβάσεις για έργα 820 χιλιάδων ευρώ στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Συμβάσεις για έργα 820 χιλιάδων ευρώ στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Δυο νέα έργα υπογράφηκαν , ανάμεσα στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων , ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Εμμανουήλ  Κοκοσάλη και του εκπροσώπου της  αναδόχου εταιρείας, Μ-Π κατασκευαστική  Ο.Ε.  

Το πρώτο έργο εχει τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Δημοτικού σχολείου Αρχανών» και είναι προϋπολογισμού 570.000  ευρώ.

 Η πράξη αφορά στην  ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του  2ου  Δημοτικού Αρχανών. Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

Ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους 

εφαρμογή θερμοπρόσοψης

εφαρμογή μόνωσης- θερμομόνωση, υγρομόνωση- στην ανώτερη πλάκα με τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων

αντικατάσταση των στεγών (που έχουν κατασκευαστεί σε τμήματα του δώματος), με νέες ξύλινες μονωμένες μονόριχτες στέγες με επικάλυψη με κεραμίδια βυζαντινού τύπου, ίδιων διαστάσεων και σχήματος με τις υφιστάμενες.

• αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και με διπλούς υαλοπίνακες.

Εργασίες Θέρμανσης – Ψύξης σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη ΚΕΝΑΚ και συγκεκριμένα :

• Αντικατάσταση του λέβητα και των  υπολοίπων μηχανημάτων  του λεβητοστασίου,τοποθέτηση θερμοστατικών  κεφαλών ,σύστημα αντιστάθμισης θέρμανσης

• Εγκατάσταση μονάδων  ψύξης στην αίθουσα εκδηλώσεων και στα γραφεία του προσωπικού.  

Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών με νέα  υψηλής απόδοσης και χαμηλής ισχύος.

Το δεύτερο έργο έχει τίτλο «ανάπλαση οικισμού Βαθυπέτρου» είναι προϋπολογισμού  250.000 ευρώ, και αφορά την ανάπλαση  στον κοινόχρηστο χώρο, ενδιάμεσα στους δυο ναούς του οικισμού, τον Ι.Ν. της Αγ. Παρασκευής και την είσοδο για τον Ι.Ν. της Αγ. Ειρήνης, συνολικού εμβαδού 600,00 τμ. περίπου. 

Η αρχιτεκτονική μελέτη θέτει ως βασικό γνώμονα τη διατήρηση των υφισταμένων ορίων του κοινόχρηστου χώρου που έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς και του φυσικού τοπίου και του ύφους του οικισμού. Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής με οικολογική προσέγγιση. Η ταυτότητα του χώρου και η λειτουργικότητά του αποκαθίστανται με παρεμβάσεις ήπιες και συμβατές με το κυρίαρχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ