Συναντήσεις Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής

Newsroom
Newsroom

Επί τάπητος βρέθηκαν τα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου με τον Διευθυντή Μανώλη Μπελαδάκη και στο Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής με την Πρόεδρο Θεοδώρα Λεμονή και συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Στη συνάντηση με τον Μανώλη Μπελαδάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι είναι απολύτως εφικτός εφέτος ο στόχος να μην υπάρχει καμία έλλειψη δασκάλων στο νομό από το πρώτο κουδούνι καθώς την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25.000 νέοι διορισμοί μετά από αρκετά χρόνια που οι διορισμοί ήταν μηδενικοί και σημείωσε, επίσης, ότι τα παιδιά στα σχολεία με τη διενέργεια καθημερινώς self-tests για τον κορωνοιό είναι πολύ πιο ασφαλή. Αναφέρθηκε επίσης στην επείγουσα ανάγκη επισκευής των σχολικών υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των πρόσφατων σεισμών στο Αρκαλοχώρι.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης τον ευχαρίστησε για το πολύ σημαντικό έργο που παράγει η Διεύθυνση στον ευαίσθητο τομέα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αποτελεί τον πυλώνα της μόρφωσης και της ανάπτυξης των παιδιών μας. Ενώ τόνισε ότι αποτελεί κυβερνητική επιλογή αφενός η ανάπτυξη πρότυπων πειραματικών σχολείων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αφετέρου η κοινωνική αρωγή σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με σχολεία ειδικής αγωγής και η υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία με πλήρη παράλληλη στήριξη.

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης


Στη συνάντηση με την Θεοδώρα Λεμονή η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής τόνισε την ανάγκη της κρατικής βοήθεια προς τους δήμους ώστε να μπορούν να καλυφθούν τόσο οι ανάγκες σε προσωπικό και να μην παρουσιάζονται ελλείψεις όσο και σε κτιριακές υποδομές καθώς υπάρχουν ανάγκες δημιουργίας και νέων βρεφονηπιακών σταθμών. Ενώ αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική αύξηση των αιτήσεων που έγινα αποδεκτές εφέτος.  

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης την ευχαρίστησε για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα ενώ κατά 20% θα αυξηθούν τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικού σταθμούς καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια είναι  διευρυμένα για τους δικαιούχους που υπολογίζονται περίπου σε 210.000.  Ενώ σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας βρεφονηπιακού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και της επαναλειτουργίας του «ΚΒ Μητέρα». Η πρόεδρος είδε πολύ θετικά τις δύο προτάσεις την υλοποίηση των οποίων θα συζητήσει διεξοδικά με τους αρμόδιους φορείς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ