Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των στρατιωτικών.

Στις 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (μέλος της ΠΟΕΣ).

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Από την Ένωση Στρατιωτικών συμμετείχαν: ο Αντιπρόεδρος Επιλοχίας Μίχας Ηρακλής, ο Γ. Γραμματέας Αρχισμηνίας Τσούκας Πέτρος και ο Ταμίας Λοχαγός (ΥΠ) Τερεζάκης Γεράσιμος.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με την απλήρωτη υπηρεσία των υπερωριών, τα νυχτερινά, τις μεταθέσεις, την συνυπηρέτηση συζύγων, την πενταετία εκστρατείας, τις υπηρεσίες εκτός των στρατιωτικών μονάδων (αεροδρόμια, ΕΦΚΑ, “χοτ σποτ”), καθώς και πολλά άλλα.

Τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη έγκαιρης νομοθετικής ρύθμισης για την αύξηση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότησης των ΕΠΟΠ. Επίσης τόνισαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες από την έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και ειδικών σχολείων. Στο τέλος παρέδωσαν στους εκπροσώπους του ΚΚΕ υπόμνημα με θέματα για επίλυση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος προς τα στελέχη για την δύσκολη κατάσταση που περνούν εξαιτίας των γεγονότων των ημερών, παρουσίασε τις θέσεις του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τονίστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των στρατιωτικών.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΚΚΕ αποδεικνύεται και με τις περισσότερες από 100 ερωτήσεις που έχει καταθέσει από τις αρχές του 2020 για μια σειρά από προβλήματα που αναδεικνύουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ