Συνάντηση Βαρδάκη - Αρναουτάκη για το ταφικό μνημείο Κονδυλάκη

Συνάντηση Βαρδάκη - Αρναουτάκη για το ταφικό μνημείο Κονδυλάκη

Σωκράτης Βαρδάκης:  «Ήρθε η ώρα η ανέγερση του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη στη γενέτειρά του, την Άνω Βιάννο, να γίνει πράξη»

Για το ζήτημα της ανέγερσης του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη στη Βιάννο, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

            Ο κ. Βαρδάκης παρέδωσε σχετική επιστολή στον Περιφερειάρχη, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη συστράτευσης των φορέων της Κρήτης για την ανέγερση ταφικού μνημείου του σπουδαίου λογοτέχνη, διηγηματογράφου, δημοσιογράφου και χρονογράφου, στη γενέτειρά του, την Άνω Βιάννο.

            Στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης, χαρακτηρίζει την έλλειψη του μνημείου στη γενέτειρά του, ως μία μέγιστη παράλειψη ετών, ενώ υπενθυμίζει το χρέος να γίνουν τα δέοντα, σε ένδειξη  τιμής αλλά και διατήρησης της μνήμης του συγγραφικού πατέρα, μεταξύ άλλων, του πασίγνωστου «Πατούχα» και της αξεπέραστης «Πρώτης Αγάπης».

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, με σκοπό την ένταξη της κατασκευής του μνημείου στο κατάλληλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ τον ενημέρωσε ότι αντίστοιχο αίτημα έχει αποστείλει και στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη διαδικασία, ωστόσο να κρίνεται χρονοβόρα, γεγονός που επιτάσσει τις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του εν λόγω μνημείου.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση και τη δέσμευσή του αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του μνημείου του μοναδικού Ι. Κονδυλάκη, ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, η εκπλήρωση του οποίου αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ