Συνάντηση για το Κτηματολόγιο των κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια

Newsroom
Newsroom

"Το κτηματολόγιο είναι εργαλείο ανάπτυξης" σχολίασε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μ. Βασιλάκης

Συνάντηση  με τους/τις προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συγκάλεσε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβούλιου Ηράκλειου ο Αντιδημάρχος Δημοτικής Περιουσίας  Μανόλης Βασιλάκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, παρουσία στελεχών του Τμήματος  Δημοτικής Περιουσίας και εκπρόσωπων της Κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει την κατάρτιση του κτηματολογίου του υπόλοιπου Δήμου Ηράκλειου.  Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητηθεί από τους/τις  Προέδρους των Κοινοτήτων να ενθαρρύνουν τους δημότες  να δηλώσουν τα δικαιώματα τους στο  υπό κατάρτιση κτηματολόγιο άλλα και να απαντηθούν ερωτήματα των εκπρόσωπων των Κοινοτήτων σχετικά με τις δηλώσεις των περιουσιακών  στοιχείων των Κοινοτήτων.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Βασιλάκης  δήλωσε ότι ο Δήμος Ηρακλείου ενδιαφέρεται για την κατάρτιση του κτηματολογίου, τόσο για τους δημότες του που θα διασφαλίσουν την περιουσία τους όσο και για  την πρόοδο του τόπου, δεδομένου ότι το κτηματολόγιο είναι εργαλείο ανάπτυξης.

Κτηματολόγιο σύσκεψη

Από την πλευρά της Κοινοπραξίας η κ. Γεωργία Σακαρέλλου σημείωσε ότι η τελική προθεσμία για την κατάθεση δηλώσεων είναι η 22α Νοεμβρίου 2022. Τόνισε ότι όποιος καταθέσει έγκαιρα τη δήλωσή του  θα μπορεί στη διάρκεια της προανάρτησης και τις ανάρτησης να προχωρήσει ανέξοδα σε διόρθωση τυχόν λαθών. Για όσους αμελήσουν η διόρθωση λαθών θα απαιτήσει μια δαπανηρή δικαστική απόφαση. Η ίδια είπε ότι για την καταχώριση ενός ακινήτου στο κτηματολόγιο δεν χρειάζεται ένα πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα άλλα αρκεί ένα διάγραμμα ορίων, που είναι απλούστερο και επομένως κοστίζει λιγότερο σε χρόνο και χρήμα.

Από την πλευρά των εκπροσωπών των Κοινοτήτων ζητήθηκε στήριξη κατά την επαφή τους με τους δημότες από όσους γνωρίζουν το αντικείμενο. Από την  Δημοτική Περιουσία και την Κοινοπραξία δηλώθηκε η προθυμία να παράσχουν τη στήριξη αυτή. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί από μια συνάντηση με δημότες σε κάθε Δημοτική Ενότητα (Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους, Παλιανής, Γοργολαΐνη) με συμμετοχή εκπρόσωπων της Δημοτικής Περιουσίας και της Κοινοπραξίας του Κτηματολογίου.  

Η συνάντηση δεν αφορούσε στην πόλη του Ηράκλειου και στις Βασιλείες, όπου ήδη λειτουργεί κτηματολόγιο.  

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ