Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Σήμερα Παρασκευή 5/3, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη με πολυμελή αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Στη συνάντηση αυτή αναδείχτηκαν τα οξυμένα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους σε μια σειρά κλάδους που έχει δημιουργήσει η νέα καπιταλιστική κρίση και έχει επιταχύνει η πανδημία. Επισημάνθηκαν η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους δουλειάς, η ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εκτόξευση της μη επιδοτούμενης ανεργίας, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων στον ΕΦΚΑ. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τη σταθερή προσήλωση του ΚΚΕ στην ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων εντός και εκτός Βουλής. Ανέδειξε τις αντιφάσεις του καπιταλισμού που σαπίζει και δημιουργεί τις καπιταλιστικές κρίσεις που οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού. Στηλίτευσε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τα συνεχή lockdown, για την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, για την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που θα βάλει εμπόδια σε αυτή τη βαρβαρότητα και σε αυτή την πολιτική που δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές αλλά μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Σημείωσε πως οι κομμουνιστές όπως σε όλη την περίοδο της πανδημίας έτσι και το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουν με όλες τις δυνάμεις μέσα στα σωματεία κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ