Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα έργα στο πρόγραμμα "Αντ.Τρίτσης"

Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα έργα στο πρόγραμμα "Αντ.Τρίτσης"

Προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όσο περισσότερα έργα της Κρήτης έχουν μεγάλο βαθμό ωρίμανσης σε επίπεδο μελετών

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο δικαιούχοι είναι και οι περιφέρειες. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον υπουργό να γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότερα έργα της Κρήτης έχουν μεγάλο βαθμό ωρίμανσης σε επίπεδο μελετών και  χρήζουν άμεσης προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε επίσης η ανάγκη της διοικητικής μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στο κεντρικό Κράτος και τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης με την αντίστοιχη μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες ζημιές που συνέβησαν στην Κρήτη εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών και διατυπώθηκε η ανάγκη, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να συσταθούν τριμελείς επιτροπές καταγραφής από τους πληγέντες δήμους για τις οικοσκευές και από την περιφέρεια για τις επιχειρήσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ