Συνάντηση με τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων ΕΛΠΙΔΑ είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Newsroom
Newsroom

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οξυμένων προβλημάτων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής, δυόμισι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Συνάντηση με τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων «ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και τον Δημήτρη Βρύσαλη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οξυμένων προβλημάτων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής, δυόμισι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Και από τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε ότι μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι είτε ζουν μέσα σε επικίνδυνα σπίτια με κίνδυνο της ζωής τους μη έχοντας άλλη επιλογή, είτε στο αίσχος των οικίσκων, είτε νοικιάζουν χωρίς να έχουν πάρει καμία επιδότηση ενοικίου, ενώ το κράτος τους ζητά από πάνω και ΕΝΦΙΑ για τα κατεστραμμένα σπίτια τους. Χαρακτηριστικό για τους ρυθμούς αποκατάστασης είναι ότι από το σύνολο 3000 κατατεθειμένων φακέλων έχουν εγκριθεί μόλις 75 για επισκευή ή ανοικοδόμηση, ενώ έχουν κατεδαφιστεί 96 από τα 800 κτίρια που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Αντίθετα, με σβελτάδα προχωρούν τα σχέδια «ανασυγκρότησης» που είναι υποταγμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελλίου, επενδύσεις ΑΠΕ και οδικοί άξονες που θα υπηρετούν τους μεγαλοξενοδόχους, κτλ. Σχέδια που στηρίζει η περιφερειακή αρχή Κρήτης.

Την κοροϊδία όμως του εχθρικού για τις λαϊκές ανάγκες κράτους την απογειώνουν οι πλειστηριασμοί σε σεισμόπληκτες κατοικίες στο Αρκαλοχώρι και τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και οι δεκάδες που βρίσκονται στα σκαριά, ως κατάληξη των νόμων όλων των κυβερνήσεων που δίνουν το ελεύθερο στα «κοράκια» των funds να προχωρήσουν με λυμένα τα χέρια σε πλειστηριασμούς.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες, τόσο όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων όσο και της Τοπικής Διοίκησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου κρατικού σχεδίου για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, αντισεισμική προστασία, ανοικοδόμηση της περιοχής σε όφελος του λαού στο Αρκαλοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, το κλιμάκιο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα αυτά φέρνοντας άμεσα το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή και στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ