Συνάντηση συνεργασίας για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης
Επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες διεξαγωγής της μεγάλης δρομικής γιορτής την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, συγκεντρώνοντας και φέτος χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για την οργάνωση και τον συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου (Αθλη.Σ.Υ.) Γιώργο Αλεβυζάκη, το ΔΣ του Συλλόγου και την ΟργανωτικήΕπιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Όλγα Δραμουντάνη, Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, Γρηγόρης Καλογερίδης και Γιάννης Συμιανάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Ψυλλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μελεμενής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Μαλεδάκης τα μέλη τους Δ.Σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής, Ελευθερία Αντωνιάδου, Γιώργος Χριστάκης, ΘεοδώσιοςΣταυροπουλος, ΡουμπίνηAγαπητού, Γιώργος Μελεμενής, Μαρίνα Μουράτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διευθέτηση της κυκλοφορίας και την προσβασιμότητα αθλητών και επισκεπτών, στα μέτρα ασφαλείας, στην καθαριότητα, στην υγειονομική κάλυψη και την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και στον συντονισμό των υπηρεσιών, των φορέων και των εθελοντών που θα συμβάλουν στη διεξαγωγή του αγώνα.
Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί πλέον μια διοργάνωση με διεθνή χαρακτήρα, καθώς φέτος οι συμμετοχές προέρχονται από 52 χώρες, ενώ οι συμμετοχές αθλητών από την υπόλοιπη Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 2.000. Παράλληλα, η διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, την παράδοση, τη φιλοξενία και τον εθελοντισμό, προβάλλοντας ευρύτερα και εκτός συνόρων, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και την Κρήτη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου (Αθλη.Σ.Υ.) Γιώργος Αλεβυζάκης προσέφερε στον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου το μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα Ταυροκαθάψια,.
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είναι μια διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει, γίνεται ποιοτικότερη, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη απήχηση και φέρνει τον τόπο μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιτυχία του στηρίζεται στη συνεργασία των διοργανωτών, του Δήμου, της Περιφέρειας, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των φορέων, των επαγγελματιών και πάνω απ’ όλα, των εθελοντών που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ως Δήμος Μινώα Πεδιάδας εργαζόμαστε συστηματικά ώστε και η φετινή διοργάνωση να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και υψηλό επίπεδο οργάνωσης και να προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα και επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία. Παράλληλα, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας και προβολής του τόπου μας».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου (Αθλη.Σ.Υ.) Γιώργος Αλεβυζάκης ανέφερε: «Κάθε χρόνο ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να είμαστε περήφανοι για αυτό που έχει δημιουργηθείστον τόπο μας. Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύει ότι η διοργάνωση έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια μιας αθλητικής εκδήλωσης και έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή. Η προετοιμασία είναι απαιτητική και χρειάζεται συνεργασία και σωστός συντονισμός μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ευχαριστούμε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όλους τους φορείς και τους εθελοντές που βρίσκονται σταθερά δίπλα μας. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου περιμένουμε να υποδεχθούμε όλους τους δρομείς στα χωριά μας και να ζήσουμε μαζί έναν ακόμη Ημιμαραθώνιο γεμάτο ενέργεια, χαμόγελα και κρητική φιλοξενία».
Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (Αθλη.Σ.Υ.), με τη συνδιοργάνωση του ΕΟΤ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των Πολιτιστικών Συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόνης, Ζωφόρων, Θραψανού.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Heraklion Go: Νέα εφαρμογή έξυπνης πολυτροπικής κινητικότητας στο Ηράκλειο! (Βίντεο)
- Ηράκλειο: Οι παραστάσεις στα κηποθέατρα του Δήμου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
- Εβδομάδα πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και υποστήριξης για τη Νόσο Alzheimer




