Συνάντηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ με το Νίκο Ηγουμενίδη

Συνάντηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ με το Νίκο Ηγουμενίδη

Τί συζητήθηκε

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022   πραγματοποιήθηκε υβριδική συνάντηση  με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ΤΑΚ και τον βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση:

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη υπουργική απόφαση η οποία αφορά στην παράταση της κατάθεσης των δικαιολογητικών του Ν.4178/13 μέχρι τις 31/12/2022, ενώ συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί άμεσα η πλατφόρμας που αφορά την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων της κατηγορίας 5 του Ν.4495/17.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ . Γεώργιος Ταβερναράκης, η Αντιπρόεδρος κ. Φανή Μαράκη, ο γραμματέας κ. Αντώνης Κουμπενάκης  και τα μέλη κ. Ειρήνη Βρέντζου ,κ. Χαρά Τριαματάκη και κ. Αντώνης Μαυρογιάννης της ΔΕ που συμμετείχαν στην συζήτηση ανέφεραν στον κ. Νικόλαο Ηγουμενίδη ότι η ΔΕ του ΤΕΕΤΑΚ αποφάσισε να στείλει δύο επιστολές στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στις οποίες καταθέτει μια σειρά προτάσεων για βελτίωση και επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης και επιδότησης των σεισμόπληκτων κτιρίων του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας.

Ο κ. Ηγουμενίδης δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και αφορούν στην διαδικασία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων και δεσμεύθηκε ότι θα  καταβάλει κάθε προσπάθεια να προωθηθεί το ζήτημα.

Επίσης συζήτησαν για τις ελλείψεις των μελετών αλλά και των χρηματοδοτήσεων των τμημάτων του εμβληματικού έργου του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο έως την Σητεία. Ο κ. Ηγουμενίδης τόνισε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων μελετών  αλλά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των τμημάτων που δεν έχουν προκηρυχθεί.

Αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις  της  ενεργειακής κρίσης που πλήττει τη χώρα  αλλά και στους τρόπους που θα μπορούσε να αμβλυνθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη λόγω της άντλησης ενέργειας τόσο της αιολικής όσο και της ηλιακής η οποία θα συμβάλλει σημαντικά  στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Τέλος αναδείχθηκε το θέμα της υποστελέχωσης των Δήμων από Μηχανικούς και τα προβλήματα που δημιουργούνται ως προς τις αρτιότητες από τους δασικούς χάρτες και κατ΄ επέκταση στις δηλώσεις  του Κτηματολογίου.

Η ΔΕ ευχαρίστησε τον κ. Ηγουμενίδη για την τιμή με την παρουσία του και εκείνος με την σειρά του επεσήμανε την διαρκή διάθεση του για συνεργασία.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ