Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Το Δ.Σ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καταγγέλλει τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και πλοίων του 6ου στόλου που   λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος βρίσκεται στο κολπο της Σούδας.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία του τόπου μας να οργανώσει τον αγώνα του , ώστε να εκφραστεί με όλους τους τρόπους η εναντίωσή μας στην μετατροπή του τόπου μας σε κέντρο υποδοχής των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

Είναι ακόμα μια απόδειξη της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς την Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, συνεχίζοντας τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ τον οποίο εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία έχει ισχύ 5ετίας και στην συνέχεια αορίστου διάρκειας. Οι σχεδιασμοί αυτοί που μετατρέπουν όλη την χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, μεγαλώνουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα είναι στοχοποιημένες από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή με θράσος τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σάλιο για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η Υγεία του λαού  μπροστά στην πανδημίας, δίνουν δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας Το Νοσοκομείο Χανίων είναι στα όρια του, οι ΜΕΘ Covid έχουν πληρότητα 100%, ο καημός των κυβερνώντων, των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών είναι το πώς θα υποδεχθούμε 5000 ΝΑΤΟϊκούς ναύτες στην Σούδα. Με βάση τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια χώρα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ της, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τις ΗΠΑ. Για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες η Ελλάδα στέλνει στρατό εκτός συνόρων,  αναλαμβάνει ρόλο ΝΑΤΟϊκού χωροφύλακα στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση όλων όσων αθωώνουν την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ με επιχειρήματα ότι δήθεν οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες αφήνουν λεφτά στον τόπο.

Έχουμε ανάγκη από αξιοπρεπείς συνθήκες στους χώρους δουλειάς, από αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών, από σταθερό ημερίσιο εργάσιμο χρόνο, από ειρήνη στην περιοχή μας.

Δεν έχουμε ανάγκη από τα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών.

Όσο η Σούδα και οι υπόλοιπες βάσεις του θανάτου φιλοξενούν ΝΑΤΟϊκές αποστολές, τόσο θα συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές, τα ναυάγια των σαπιοκάραβων των διακινητών στο Αιγαίο.

Όσο και να προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, ο λαός μας δεν ξεχνά, ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για την επιβολή της χούντας στην χώρα μας, για το μακέλεμα λαών σε ολο τον κόσμο.

ΟΙ ΝΑΤΟϊκοί Φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!

Απαιτούμε:

Να κλείσει η βάση της Σούδας, που μετατρέπει το νησί μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και είναι μαγνήτης κινδύνων – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή. 

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. 

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλες οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ