Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των οικοδόμων για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Newsroom
Newsroom

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ.ΥΠ.Α (τ.ΟΑΕΔ) ηλεκτρονικά και το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 824,91 ευρώ.

Ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Νομού Ρεθύμνου ενημερώνει τους οικοδόμους ότι συνεχίζεται η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:

να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από ενενήντα πέντε (95) έως διακόσιες δέκα (210) ημέρες εργασίας. Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατόν εξήντα τρεις (163) πραγματικές ημέρες εργασίας. Επιπροσθέτως, απαιτείται να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών που απασχολούσαν περισσότερους από τρεις (3) μισθωτούς κατά το έτος 2021.

να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο, διατηρώντας την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/09/2022 έως 30/11/2022).

Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους, στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α (τ. ΟΑΕΔ) και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα (άρθ. 37 παρ. 5Α του Ν. 1836/89).

Όπως τονίζεται:

"Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μέλη μας ότι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και θα διεκπεραιώνονται  ηλεκτρονικά και από τον Σύνδεσμο Τεχνιτών Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες 6-8 μ.μ.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι μέλη μας είναι 1) Κωδικοί Taxisnet, 2) E-mail, 3) Για τους αλλοδαπούς συναδέλφους Άδεια διαμονής σε ισχύ ή Βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της Άδειας Διαμονής και Αριθμό Διαβατηρίου και 4) Αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 2831022332". 

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ