Συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας σε δήμους του Ηρακλείου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας σε δήμους του Ηρακλείου

Αφορά σε περιοχές των δήμων Μαλεβιζίου, Φαιστού, Γόρτυνας και Βιάννου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  την Πέμπτη  24-07-2021 θα ξεκίνησει ο πρώτος Γενικός  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Βιάννου , αναλυτικά στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα : 
 
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ       
ΒΑΧΟΣ
ΚΑΤΩ ΒΙΑΝΝΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΑΜΙΡΑ
ΚΑΛΑΜΙ
ΚΑΤΩ ΣΥΜΗ
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ
ΠΕΥΚΟΣ
ΣΥΚΟΛΟΓΟΣ
ΑΦΡΑΤΙ
ΕΜΠΑΡΟΣ 
ΘΩΜΑΔΙΑΝΟ
ΜΑΡΘΑ
ΜΙΛΛΙΑΡΑΔΟ
ΞΕΝΙΑΚΟ

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει.

Οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. 

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:  2813-407952 & 2813-407915

Αντίστοιχα, την Τετάρτη 23-6-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Πανασσός, Νύβριτος και Γέργερη  του Δήμου Γόρτυνας, όπως επίσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια, Ζαρό και Βορίζια του Δήμου Φαιστού.

Στον Δήμο Μαλεβιζίου  ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός θα γίνει ως εξής:

  • Την Πέμπτη 24-06-2021 στους οικισμούς Αστυράκι και Αηδονοχώρι.
  • Την Παρασκευή 25-06-2021 στον οικισμό Γωνιών Μαλεβιζίου.
  • Το Σάββατο 26-06-2021 στον οικισμό Καμαριώτη.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ