Συνεχίζουν τις απάτες με τις δήθεν καταθέσεις χρημάτων!

Συνεχίζουν τις απάτες με τις δήθεν καταθέσεις χρημάτων!

Με ψεύτικο παραστατικό τράπεζας επιτήδειοι προσπάθησαν να αρπάξουν 2.300 ευρώ από παραγωγό λαδιού

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο απάτης προκειμένου να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύτικα παραστατικά τραπεζών. Με το πρόσχημα μιας εμπορικής - συνήθως - συναλλαγής κατορθώνουν να πείσουν το θύμα τους ότι κατέθεσαν στον λογαριασμό του πολύ περισσότερα χρήματα από τα συμφωνημένα, από λάθος, και τα ζητούν επιτακτικά πίσω. Αν ο πωλητής δεν είναι υποψιασμένος, τότε έχει εξαπατηθεί και τα τα χρήματα έχουν κάνει φτερά από τον λογαριασμό του.

Μια ανάλογη προσέγγιση δέχθηκε αναγνώστης του cretalive, ο οποίος έκανε συμφωνία με έναν άγνωστό του για την αγοραπωλησία ελαιολάδου έναντι του ποσού των 230 ευρώ. Ο αγοραστής όμως, επέμενε ότι από λάθος κατέθεσε στον λογαριασμό του πωλητή 2.300 ευρώ και τα ζητούσε πίσω. Για να τον πείσει του έστειλε και πλαστό παραστατικό του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

τραπεζα παραστατικό απάτη

Πιο συγκεκριμένα, ο πωλητής αναφέρει στην επιστολή του προς το cretalive:

"Προσοχή,

Με πήρε κάποιος που ήθελε να αγοράσει 230€ λάδι. Του έδωσα λογαριασμό να μου καταθέσει τα 230. Μετά από λίγο μου έστειλε αποδεικτικό κατάθεσης 2300€. Με πήρε σε πανικό ότι εκανε λάθος και να του επιστρέψω αμέσως τα χρήματα γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιες υποχρεώσεις του. Φυσικά και αρνηθηκα να του τα επιστρέψω αφού δεν είχε μπει τίποτα στο λογαριασμό μου (θα φαινοταν η κατάθεση μετά από δύο μέρες). Συνέχιζε να με πιέζει να του τα καταθέσω πιο επιθετικά. Του είπα όταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό μου ευχαρίστως. Μετά μου είπε ότι θα πάρει κάποιον γνωστό του από την τράπεζα μου να επικοινωνήσει μαζί μου (στις 3 ώρα το μεσημέρι)! Μετά από 10 λεπτά μου ήρθε ως δια μαγείας ένα μήνυμα από την τράπεζα ότι έγινε κατάθεση στο λογαριασμό μου 2300€. Τσέκαρα το λογαριασμό μου κ φυσικά δεν είχε μπει τίποτα. Συνέχισε να τηλεφωνεί και να με πιέζει να του επιστρέψω τα χρήματα. Του είπα ότι ούτε καν έχω 2300 στο λογαριασμό μου και μου είπε να του βάλω ότι έχω! Στο ενδιάμεσο επικοινώνησα με την ασφάλεια και με καθοδήγησε πως να το χειριστώ... Μου έστειλε πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης και το πιο τρομακτικό είναι ότι αυτό το κύκλωμα μπορεί και στέλνει μήνυμα στο κινητό με ψεύτικα στοιχεία της τράπεζας που φαίνονται σαν αληθινά... "

Φωτογραφία: Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ