Συνεργασία Ευθύνης: Συνάντηση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ»

Newsroom
Newsroom

Ο κ. Χαριτάκης, δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, πρέπει να μετάσχει στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, προκειμένου να διευρυνθεί η μέχρι τώρα συνεργασία και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως επίβλεψη τεχνικών έργων και υποστήριξη Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Συνάντηση με στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ, είχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος – επικεφαλής Θωμάς Χαριτάκης και στελέχη του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών», στις Αρχάνες.

Στη συζήτηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Μαυρογιάννη και τον Τεχνικό Διευθυντή Βαγγέλη Κουτάντο, διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη ως προς την πολυτιμότητα της εταιρείας, η οποία δύναται να καλύψει τις ανάγκες, σε εξειδικευμένο προσωπικό, που υπάρχει στις Υπηρεσίες των Δήμων της Κρήτης, λόγω της υποστελέχωσής τους και των περιορισμών που διατηρεί το κεντρικό κράτος στην πρόσληψη προσωπικού.

Ο κ. Χαριτάκης, δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, πρέπει να μετάσχει στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, που έχει ως κύριο μέτοχο την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διευρυνθεί η μέχριτώρα συνεργασία και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως επίβλεψη τεχνικών έργων και υποστήριξη Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως διευκρινίστηκε, ο «Δαίδαλος» δεν υποκαθιστά τους μελετητές, πλαισιώνει όμως τις Υπηρεσίες του Δήμου με μηχανικούς, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο βαθμό ωρίμανσης μελετών που απαιτούνται, προκειμένου ο Δήμος, να μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει νέες χρηματοδοτήσεις από προγράμματα της Ε.Ε. ή τις δημόσιες επενδύσεις.

Ο κ. Χαριτάκης τόνισε ότι ήδη ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις στο πλαίσιο συνεργασίας με τον «Δαίδαλος» η υλοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη ή δρομολογούνται, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Κουτάντος.

Η επέκταση της συνεργασίας του Δήμου Αγίου Νικολάου με τον αναπτυξιακό Οργανισμό «Δαίδαλος», που μόνο οφέλη μπορεί να φέρει, διαπίστωσαν από κοινού ο υποψήφιος δήμαρχος και τα στελέχη του Οργανισμού. Η δυσλειτουργική Δημόσια Διοίκηση υποχρεώνει στην επινόηση και υιοθέτηση νέων ευέλικτων λύσεων για ένα πιο λειτουργικό και παραγωγικό μοντέλο εσωτερικής οργάνωσης/διοίκησης και στον Δήμο Αγίου Νικολάου, τόνισε ο κ. Χαριτάκης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ