Συνεργασία με τη Γαλλία, ζητά η Οργάνωση Αμπελουργών Κρήτης

Συνεργασία με τη Γαλλία, ζητά η Οργάνωση Αμπελουργών Κρήτης

Ποιες είναι οι προτάσεις που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης

Υπόμνημα με τις προτάσεις της για την "διασφάλιση του εισοδήματος του παραγωγού", την "δυνατότητα πρόβλεψης τιμής του σταφυλιού για το 2020" αλλά και την "ανάπτυξη στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του Έλληνα αμπελουργού και οινοποιού" κατέθεσε στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης. 

Όπως είπε στο cretalive o Πρόεδρος της Οργάνωσης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, οι προτάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση περιπου 30.000 τόνων κρασιού για την παρασκευή φαρμακευτικων ειδών (όπως πχ οινόπνευμα) και αντισηπτικων, τα οποία ως επί το πλείστον εισάγονται.
Με αυτό επιχειρείται να ανακουφιστεί η αγορά και συγχρόνως να στηριχθούν οι παραγωγοί σταφίδας, επιτραπέζιου και οινοποιήσιμου σταφυλιού.
Ουσιαστικά, όπως λένε, συντάσσονται με τη σχετική γαλλική πρόταση, και ζητούν συνεργασία της χώρας μας με την Γαλλία για να προχωρήσει.

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών, και μέλος της Εθνικής Διαπαγγελματικης Εμπέλου και Οίνου θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου και θα έχει επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το υπόμνημα της Οργάνωσης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ