Σύντομα και στα σχολεία η «Ιστορία της Κρήτης» του Μ. Μακράκη

Σύντομα και στα σχολεία η «Ιστορία της Κρήτης» του Μ. Μακράκη

«Στόχος του βιβλίου είναι η ένταξή του στο σχολικό πρόγραμμα για να μάθουν τα Κρητικόπουλα την πλούσια ιστορία της πατρίδας τους» τόνισε ο συγγραφέας μιλώντας στα Livetalks

Πολύ σύντομα θα βρίσκεται στα Σχολεία της Κρήτης και θα αρχίσει να διδάσκεται το νέο βιβλίο του Δρ. Μανόλη Κ. Μακράκη, διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου με τον τίτλο «Ιστορία της Κρήτης»! Το συγκεκριμένο βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της μεγαλονήσου από τα μινωικά χρόνια ως τη Μάχη της Κρήτης και την αντίσταση κατά των ναζί περιγράφοντας συνοπτικά και με σαφήνεια την μακραίωνη ιστορία του νησιού.

Όπως είπε μιλώντας στα livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη ο συγγραφέας με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση μπορεί να γίνει μια νέα αρχή για τις γενιές που μεγαλώνουν και πρέπει να μάθουν την ιστορία του τόπου τους. «Παρακινήθηκα από το μεγάλο κενό που είδα στα βιβλία της ιστορίας για την Κρήτη. Δεν είναι δυνατόν για την συμμετοχή της Κρήτης στην Επανάσταση να υπάρχει μια γραμμή μόνο» τόνισε ο κ.Μακράκης.

«Στόχος του βιβλίου είναι η ένταξή του στο σχολικό πρόγραμμα για να μάθουν τα Κρητικόπουλα την πλούσια ιστορία της πατρίδας τους. Μεγάλη αξία και σημασία έχει η διδασκαλία της ιστορίας του ιδιαίτερου τόπου των μαθητών, επειδή οι σύγχρονες θεωρίες μάθησης επιτάσσουν τη διδασκαλία από το άμεσο, το κοντινό και το οικείο περιβάλλον, στο μακρινό και άγνωστο. Από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο». ανέφερε.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ