Συντυχάκης: Η κυβέρνηση το καταργεί για να ανοίξει το δρόμο σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα

Συντυχάκης: Η κυβέρνηση το καταργεί για να ανοίξει το δρόμο σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Να πάρει πίσω την απόφασή της η κυβέρνηση για την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους» που κοινοποίησε με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Αθλητισμού προς όλους τους δήμους, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης με επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τον ανταποδοτικό χαρακτήρα που είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, στα 40 συνολικά της λειτουργίας του, λόγω των συνεχόμενων περικοπών από όλες τις κυβερνήσεις, εξυπηρετούσε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που είχαν πρόσβαση στον αθλητισμό. Τώρα με την απόφαση της κυβέρνησης, να αποχωρήσει από τη χρηματοδότηση του προγράμματος η ΓΓ Αθλητισμού, ουσιαστικά το πρόγραμμα καταργείται αφήνοντας στον αέρα εκτός από τους αθλούμενους και τους εκατοντάδες γυμναστές που απασχολούνται σε αυτό, επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό δικαίωμα της άθλησης των δημοτών και φαλκιδεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, πρόσθεσε.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις ωφελουμένων και εργαζομένων στο πρόγραμμα, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την διατήρηση και αναβάθμισή του, όπως να καταργηθεί ο ανταποδοτικός του χαρακτήρας, να εφαρμοστεί 100% κρατική χρηματοδότηση, να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα σε 9 – 10 μήνες ετησίως και όχι 6 που είναι σήμερα, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες σύγχρονες υποδομές, να δοθεί σύγχρονος εξοπλισμός και τέλος να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο επιχείρησε από την πλευρά του ο υπ. Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνοντας προκλητικά ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί το πρόγραμμα, αλλά σκοπεύει να το αναμορφώσει, χωρίς πάντως να παίρνει πίσω την απόφασή της για την διακοπή της χρηματοδότησής του, που τελικά σημαίνει κατάργηση του προγράμματος. Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της προκλητικής απόφασής του, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα έχει εγγενείς αδυναμίες, χαμηλή συμμετοχή των δήμων σε αυτό και έλλειψη διαφάνειας. Παρέπεμψε γενικά και αόριστα, στο νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται να φέρει σύντομα στη βουλή η κυβέρνηση αλλά και σε μια ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα. 

Η κυβέρνηση αντί να λάβει μέτρα ενίσχυσής του και αντιμετώπισης των εγγενών αδυναμιών του ακολουθεί την πολιτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» επισήμανε στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης και καταργεί το πρόγραμμα γιατί στόχο έχει να ανοίξει το δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα για μπίζνες ενώ στέλνει τον κόσμο στους ιδιώτες.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

https://www.youtube.com/watch?v=qbiUyRZXBXE&t=1s&ab_channel=902.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ