ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγ.Νικόλαο, Σητεία, Ιεράπετρα

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγ.Νικόλαο, Σητεία, Ιεράπετρα

Το "ραντεβού" είναι για τις 10 το πρωί της Πέμπτης

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις με φόντο τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί της Πέμπτης 6 Μαϊου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στην κεντρική πλατεία της Σητείας και στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

135 χρόνια μετά τον αιματηρό εργατικό ξεσηκωμό στο Σικάγο και τη διεκδίκηση του 8ωρου, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να νομοθετήσει την κατάργηση του.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Καταργεί το 8ωρο, μειώνει το εισόδημα των εργαζόμενων, διαλύει την καθημερινότητά τους, καταργεί συλλογικές συμβάσεις και συνδικάτα, στρώνει το δρόμο για ανεξέλεγκτες απολύσεις, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και τις αποτυχημένες μνημονιακές συνταγές του ΔΝΤ.  Σε όλη την ΕΕ οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν κοινωνικές πολιτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των εργαζομένων και τα κοινωνικά αγαθά, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για σύμφωνα σταθερότητας. Μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει ένα αχρείαστο νέο μνημόνιο, που στηρίζεται στις ιδεοληπτικές και άκρως νεοφιλελεύθερες ιδέες της 

            Αυτές οι πολιτικές δεν θα πλήξουν μόνο τους εργαζόμενους. Θα πλήξουν και όσους ζουν από το εισόδημα και την κατανάλωση των εργαζόμενων. Τις συνέπειες αυτών των πολιτικών τις ζήσαμε επώδυνα με τα δύο πρώτα μνημόνια, που καταβαράθρωσαν την οικονομία (-25% του ΑΕΠ), εκτόξευσαν την ανεργία (27%) και οδήγησαν τους κατοίκους της χώρας να ψάχνουν στα σκουπίδια ή να μεταναστεύσουν.

            Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

            Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market, την εστίαση, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες. Με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, με την νεολαία και τους άνεργους.

            Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών. Και θα την κερδίσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ