Σύσκεψη για την άρδευση με τους προέδρους των Κοινοτήτων

Σύσκεψη για την άρδευση με τους προέδρους των Κοινοτήτων

Στο "μικροσκόπιο" μπαίνει το θέμα της άρδευσης, απ'άκρη σ'άκρη του δήμου Ηρακλείου.

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους προέδρους των Κοινοτήτων, με αφορμή της μεταφοράς της Υπηρεσίας άρδευσης από την ΔΕΥΑΗ στον Δήμο Ηρακλείου και προκειμένου να τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και να προωθηθούν λύσεις.

άρδευση

"Η Υπηρεσία μπαίνει σε μία νέα εποχή" - υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι "το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό, πολύτιμο, που είναι σε ανεπάρκεια. Και καλό θα είναι να το προσέχουμε. Η σχέση δεν πρέπει να είναι μονοσήμαντη- δεν έχουμε μόνο δικαιώματα απέναντι στο νερό, αλλά και υποχρεώσεις".

Όπως η ίδια τόνισε, "σκοπεύουμε να βάλουμε μια τάξη στην Υπηρεσία" και μάλιστα απηύθυνε "έκκληση στους κατοίκους να προσκομίσουν τα στοιχεία που τους ζητούν οι πρόεδροι, κυρίως τους ΑΦΜ, για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω".

"Η Υπηρεσία είναι ανταποδοτική, κι αν δεν έχουμε έσοδα δεν θα μπορούμε να κάνουμε και έξοδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τις παραβατικες συμπεριφορές: να υπερκαταναλωνουμε νερό και να μην δίνουμε τίποτα. Όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις. Όλοι θα πρέπει να πληρώνουν κι αυτό θα μπει σε μια σειρά" - πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κερασίων, Ιωάννης Κογκακης ανέφερε: "Υπάρχει θέληση από την Δημοτική Αρχή για να λυθούν κάποια προβλήματα. Όμως έχουμε κάποιες ενστάσεις ως προς την οικονομία του νερού, ως προς τις διαρροές των δικτύων που είναι πεπαλαιωμενα και χρειάζονται χρήματα για να αποκατασταθούν.

Πιστεύω ότι οι διαρροές είναι πολύ περισσότερες από την κατανάλωση που κάνει ο κάθε παραγωγός της ενδοχώρας.

Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για να χρηματοδοτηθεί η άρδευση όπως πρέπει και να λυθούν τα προβλήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η γεωργική παραγωγή πρέπει να στηριχθεί από τον Δήμο".

άρδευση

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ