Σύσκεψη νέων μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σύσκεψη νέων μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 24 Μαίου, στις 14:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου

Κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαίου στις 14:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H διοίκηση του σωματείου μας θέλει να καλωσορίσει όλους εσάς τους συμβασιούχους εργαζόμενους που -μέσα από αντιξοότητες, εργασιακή περιπλάνηση, ανασφάλεια, ανεργία - σταθήκατε τυχεροί να εξασφαλίσετε έστω μια προσωρινή θέση εργασίας στο νοσοκομείο μας.

Μέλη του σωματείου μας είναι πλέον εδώ και 5 χρόνια όλοι οι συμβασιούχοι (ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης) με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις ίδια με αυτά των μόνιμων μελών. Είμαστε από τα λίγα σωματεία νοσοκομείων στη χώρα, στο οποίο οι συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα να γίνονται μέλη, κι αυτό το κερδίσαμε με αγώνα.

Η συνειδητή έγγραφη συμμετοχή στη δράση του σωματείου δεν είναι μια τυπική διαδικασία (δεν αφορά μόνο την κάρτα και κάποιες τυχόν εκπτώσεις και προσφορές που τη συνοδεύουν). Αποτελεί «σχολείο» αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης. Είναι πρώτα και κύρια συνειδητή επιλογή συλλογικού αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Απέναντι στα κηρύγματα της υποταγής, που διαλαλούν ορισμένοι, υποστηρίζοντας πως «οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα» και προτάσσοντας το ατομικό συμφέρον, το σωματείο αντιτάσσει παλιότερες και πρόσφατες κινητοποιήσεις που οδήγησαν σε μικρές και μεγάλες νίκες (παράταση ή ανανέωση συμβάσεων, άδειες λοχείας κλπ.). Σταθερό αίτημα του σωματείου μας είναι η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η κατάργηση συνολικά όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Υπερασπιζόμαστε την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από κλάδο, ειδικότητα και εργασιακή σχέση. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στη συλλογική οργανωμένη πάλη για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης. Με σύνθημα «το Σωματείο είναι η Δύναμή μας» σας καλούμε την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 14:00 σε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου (απέναντι από το κυλικείο).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ