Σύσκεψη υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στα Χανιά με φορείς στον Πλατανιά

Newsroom
Newsroom

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα όπως η οδοποιία, η διάβρωση της παραλιακής ζώνης ενώ θέματα όπως το κύμα ακρίβειας το οποίο πλήττει, γενικότερα τον ελληνικό λαό και ενεργειακής φτώχειας βρέθηκαν, για άλλη μια φορά στο επίκεντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου συνάντηση κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στα Χανιά με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Αλέκο Μαρινάκη και Δημήτρη Ανθούση με φορείς του Δήμου Πλατανιά. Συγκεκριμένα στη Σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστηματαρχών και κάτοικοι της περιοχής. 

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα όπως η οδοποιία, η διάβρωση της παραλιακής ζώνης ενώ θέματα όπως το κύμα ακρίβειας το οποίο πλήττει, γενικότερα τον ελληνικό λαό και ενεργειακής φτώχειας βρέθηκαν, για άλλη μια φορά στο επίκεντρο. Παράλληλα, στη συζήτηση αναδείχθηκε πως ελλείψεις σε υποδομές όπως η απουσία έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, συνεχίζουν να αποτελούν προβλήματα για τα οποία Τοπική Διοίκηση και, διαχρονικά οι κυβερνήσεις, αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα, ενώ έγιναν αναφορές στην κατάσταση την οποία βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλα αυτά τα χρόνια, στην απώλεια σημαντικού μέρους του εισοδήματος τους και στην συσσώρευση χρεών. Με μια σειρά παραδείγματα φάνηκε πως η ανάπτυξη, την οποία επικαλούνται συνεχώς τα αστικά κόμματα, αφορά τους λίγους, τις μεγάλες αλυσίδες και τα μονοπώλια και όχι τους πολλούς, τους αυτοαπασχολούμενους. Την ίδια στιγμή η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα τα οποία αφορούν συνολικά την εργατική – λαϊκή οικογένεια όπως η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, οι πενιχροί μισθοί, η προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων κ.ά..

υποψήφιοι βουλευτές ΚΚΕ Χανιά Πλατανιάς Εκλογές 2023

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αλέκος Μαρινάκης και Δημήτρης Ανθούσης μίλησαν για συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες επενδύουν στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής και κατέδειξαν πως προτεραιότητες και της επόμενης κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή, στα πλαίσια του Ταμείου ανάκαμψης, δεν θα είναι η ενίσχυση βασικών τομέων όπως η υγεία και η παιδεία αλλά τομείς οι οποίοι θα αποτελούν πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Ανέδειξαν επιπλέον τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων του Κόμματος τόσο στη Βουλή, όσο και στα όργανα Τοπικής Διοίκησης σε σχέση με προβλήματα που χρονίζουν και δε βρίσκουν λύση, ακριβώς γιατί δεν επιτελούν τον σκοπό της ανάπτυξης για λίγους. Ορισμένα από αυτά είναι ο βράχος στον Πάνω Πλατανιά που από τις πλημμύρες του 2019 κινδυνεύει με αποκόλληση, με καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους, ο παράλληλος της εθνικής που ενώνει Πλατανιά με Αγία Μαρίνα που παραμένει χωρίς ασφαλτόστρωση, όπως και για την έλλειψη αναγκαίων μέτρων για την προστασία της παραλίας Πλατανιά-Αγία Μαρίνα από τη διάβρωση. Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους συνομιλητές τους αλλά και το λαό του Πλατανιά οργανωμένα να βγουν μπροστά στο δρόμο της διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής.

Τους κάλεσαν να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα καθώς πλέον έχουν τεράστια πείρα και με το σύνθημα Μόνοι τους και όλοι μας γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό να δώσουν μια ισχυρή απάντηση καταδίκης αυτής της πολιτικής στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί μόνο η στήριξη στο ΚΚΕ αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα λαό την επόμενη μέρα.

υποψήφιοι βουλευτές ΚΚΕ Χανιά Πλατανιάς Εκλογές 2023

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ