Συσσωρευτές: Ένα επικίνδυνο απόβλητο που απειλεί το περιβάλλον και το Νησί μας

Συσσωρευτές: Ένα επικίνδυνο απόβλητο που απειλεί το περιβάλλον και το Νησί μας

Πώς η εταιρεία Καθέρης ΑΒΕΕ καταφέρνει να προστατεύσει το περιβάλλον από ένα επικίνδυνο απόβλητο

Οι Συσσωρευτές (μπαταρίες οξέος μόλυβδου και νικελίου καδμίου) είναι πηγή ενέργειας.Τους συναντάμε παντού όπως σε φορτηγά, ΙΧ, μηχανές, σπίτια, εργοστάσια, πλέον και σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Δίνοντας ενεργειακή κάλυψη σε χρήσεις, όπως θέρμανση, φωτισμό, κίνηση και άρδευση, αποτελεί καθημερινό προϊόν κατανάλωσης από τον άνθρωπο.

Όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή ο χρόνος ζωής τους τελειώνει.

μπαταρίες Καθέρης

Τι γίνεται μετέπειτα και πού καταλήγει η μπαταρία;

Πρέπει να γνωρίζουμε πως οι Συσσωρευτές αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστιαίο μέγεθος αποβλήτων και μάλιστα ανήκει στην οικογένεια των Επικινδύνων, βλαβερών για το περιβάλλον, επιβαρύνοντας την κλιματική αλλαγή, που αρχίζουμε σιγά -σιγά και αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητά  αντιμετώπισής της.

Δυστυχώς, δεν ακολουθούν πάντα την ορθή διαδικασία που ορίζει ο νόμος και δεν καταλήγουν σε αδειοδοτημένες εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων. Τους βρίσκει κανείς, πολλές φορές, παρατημένους σε αποθήκες, χωράφια, σε κάδους σκουπιδιών και σε πολλά άλλα σημεία εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η Λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα; Πού μπορούμε να απευθυνθούμε;

μπαταρίες Καθέρης

Η λύση βρίσκεται στα αδειοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης. Έτσι η εταιρεία Καθέρης ΑΒΕΕ με την πολυετή εμπειρία έχοντας πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες συλλογής, μεταφοράς αλλά και διαχείρισης των εν λόγω επικίνδυνων αποβλήτων, αποτελεί την λύση και με το εξειδικευμένο προσωπικό της, συλλέγει το παραλίγο επικίνδυνο απόβλητο και το οδηγεί σε κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας, όπου θα ανακυκλωθεί ορθά.

Έτσι, θα δοθεί νέα πνοή στο περιβάλλον και τον τόπο μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ