Το σύστημα εντοπισμού στο κλεμμένο tablet «πρόδωσε» τον κλέφτη και τον κλεπταποδόχο

Newsroom
Newsroom

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μαλεβιζίου κινήθηκαν μεθοδικά με αφορμή κλοπή σε μονοκατοικία

Μία κλοπή σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αμμουδάρας στάθηκε αφορμή να εξελιχθούν παράλληλες έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις και μέσα σε λίγες ώρες να βρεθούν τα κλοπιμαία, ο κλέφτης αλλά και ο κλεπταποδόχος.

Η όλη υπόθεση είχε πλοκή, με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μαλεβιζίου, να κινούνται μεθοδικά και εν τέλει αποτελεσματικά.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν ο δράστης, ένας 41χρονος Αλβανός, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, «μπούκαρε» στη μονοκατοικία οικογένειας ενώ απουσίαζαν τα μέλη της. Η κλοπή χρονικά τοποθετείται μεταξύ 4 το μεσημέρι με 8 το βραδάκι του Σαββάτου. Ο δράστης πήρε κάποιο χρυσαφικό, κυρίως όμως ηλεκτρονικές συσκευές ανάμεσα στις οποίες ένα tablet και ένα play station.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το tablet είχε σύστημα εντοπισμού, το οποίο έδειχνε να εκπέμπει σε γειτονιά της Αλικαρνασσού. Με κάποιους υπολογισμούς, αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στο σπίτι όπου όντως βρισκόταν το κλεμμένο tablet, όμως ο 25χρονος Μαροκινός ένοικος ομολόγησε κλεπταποδοχή, υποδεικνύοντας τον τύπου που του το πάσαρε.

Ο 41χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν εντάλματα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εντοπίστηκε σε παλιό εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Ανέφερε ότι είχε έρθει στην Κρήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα, παραδεχόμενος ότι «σκότωσε» τα κλοπιμαία για την επιβίωση του. Ο ίδιος φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο όπου είχε αποκρύψει το play station, το οποίο σκόπευε επίσης να πουλήσει για ψίχουλα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ