Τα... 75 λεπτά του Κάρολου στις Αρχάνες!

Το πρόγραμμα του διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου έχει προγραμματιστεί στο αυστηρό πλαίσιο του πρωτοκόλλου!

Μετρημένα ως και τα... δευτερόλεπτα δείχνουν να είναι εκείνα της παρουσίας του Πρίγκιπα Κάρολου στις Αρχάνες, αφού το πρόγραμμα του διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου έχει προγραμματιστεί στο αυστηρό πλαίσιο του πρωτοκόλλου!

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που έγιναν γνωστά από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η επίσκεψη του Κάρολου στις Αρχάνες ( η πριγκίπισσα της Κορνουάλης, σύζυγος του Καμίλα, θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα στο Οινοποιείο Λυραράκη, μετά την επίσκεψη στην Κνωσό και την περιήγηση στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής) θα διαρκέσει συνολικά και... μετρημένα 75 λεπτά.
Στα τελευταία 15 λεπτά θα έχει έλθει και η σύζυγος του, ενώ είναι χωρισμένη σε δυο μέρη: εκείνη της ενημέρωσης και συνάντησης με τους πρόσφυγες και εκείνο το τμήμα της βόλτας, του κρητικού γλεντιού και της συνάντησης με τους Αρχανιώτες.

Αρχικά,γύρω στις 2 και με την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού tour του Πρίγκηπα θα φτάσει στις Αρχάνες και θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρχει ενημέρωση 8 λεπτών αυστηρά και μόνο για το έργο που επιτελεί η διαδημοτική εταιρεία συο κομμάτι υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων. Στη συνέχεια προβλέπεται συνάντηση 5 λεπτών με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας κι αμέσως μετά οι συναντήσεις με τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Κάρολος θα συναντήσει 5 ομάδες και δράσεις προσφύγων ( στο Παλαιό Σχολείο των Αρχανών) για 5 λεπτά την καθεμία ( σύνολο 25 λεπτά) με αντικείμενο: την υγεία των προσφυγων η πρώτη συνάντηση, την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο και οι δυο τελευταίες συναντήσεις είναι με οικογένειες προσφύγων 15-20 ατόμων από το Ιράκ και τη Συρία.

Κι εδώ τελειώνει το...πρώτο ημίχρονο της παρουσίας του Κάρολου στις Αρχάνες και ξεκινά το δεύτερο, διαρκείας 40 λεπτών, που θα μεταφερθεί στην Πλατεία της Παναγίας, με το μπουφέ από τοπικά προϊόντα, τη συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού και την περιήγηση του στα καφενεία ( τοο έχει ζητήσει ο ίδιος) και το γλέντι με το χορό που θα ακολουθήσει!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ