Τα αποτσίγαρα ίσως οδηγήσουν στην εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος της οικογένειας

Newsroom
Newsroom

Πλέον το επόμενο διάστημα αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ

Τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν σε απόμερο σημείο, στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, ίσως τελικά «μιλήσουν» σχετικά με τους "εισβολείς" στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων και γνωστού ξενοδόχου, κ. Νικηφόρου Λαμπρινού, στην περιοχή της Σταλίδας,  με κίνητρο τη ληστεία, τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι κατά την "σάρωση" του εξωτερικού χώρου αλλά και της διαδρομής μέσω της οποίας, όπως εικάζεται,  κινήθηκαν οι δράστες, αστυνομικοί εντόπισαν  κάποια αποτσίγαρα, τα οποία πιθανολογείται ότι   σχετίζονται με τους ληστές.  Εξετάζεται δηλαδή το σενάριο να είχαν  κρυφτεί προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο που τους εξασφάλιζε οπτική πρόσβαση στη μονοκατοικία, όσο περίμεναν να αποκοιμηθούν τα μέλη της οικογένειας. Κατά τις ώρες παραμονής τους, κάπνισαν μερικά τσιγάρα, πετώντας τις γόπες.

Πλέον το επόμενο διάστημα αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μαζί με τον κ. Λαμπρινό, στο σπίτι βρίσκονταν επίσης η σύζυγος  και η κόρη τους. Μπορεί οι ληστές να μην βιαιοπράγησαν σε βάρος τους, ωστόσο το όλο σκηνικό ήταν τρομακτικό.

Όταν πλέον τράπηκαν σε φυγή, τα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους. Εκτιμάται ότι οι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία από μία πόρτα που βρισκόταν σε ανάκληση. Η κατοικία δεν διέθετε  κάμερες ασφαλείας ούτε είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Το σπίτι έχει κήπο, ενώ από την πίσω πλευρά υπάρχουν χωράφια. Αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου, που χειρίστηκαν τις έρευνες, υπολογίζουν ότι οι δράστες μπήκαν και βγήκαν από την πίσω πλευρά.

φωτογραφία από create.vista

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ