Τα Χανιά υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα

Newsroom
Newsroom

Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Χανίων για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στις 18 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2O24». Ειδικότερα, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στα Χανιά στις 18:20, ενώ η διαδρομή, που θα ακολουθηθεί διαμορφώνεται ως εξής: 

Έναρξη της λαμπαδηδρομίας από τη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων. Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα κατευθυνθεί δυτικά, διασχίζοντας την οδό Πειραιώς, την πλατεία Τάλω (Χέρι) και την Ακτή Κουντουριώτη. Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στο Γιαλί Τζαμί, όπου θα ανάψει ο βωμός και θ΄ ακολουθήσει στις 18:45 η προγραμματισμένη τελετή, με τις προγραμματισμένες ομιλίες, ενώ θα ακουστεί και ο Ολυμπιακός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων. 

Οι λαμπαδηδρόμοι, που έχει προτείνει ο Δήμος Χανίων είναι οι ακόλουθοι:

Κώστας Γαλανίδης - 2η θέση στην Ολυμπιάδα 2020 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης

Φιλιώ Μανωλιουδάκη - 1η Παγκόσμια θέση στην υδατοσφαίριση γυναικών

Γιάννης Ερηνάκης - 2η θέση στο Παγκόσμιο με την Εθνική Κωφών Καλαθοσφαίρισης

Εμμανουέλα Κατζουράκη - 3η  Παγκόσμια θέση στο σκιτ σκοποβολής - πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Μιχάλης Αναστασάκης – 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν οριστεί οι εξής λαμπαδηδρόμοι:

  • Βασιλεία Ζάχου  
  • Γεώργιος Πουλιανίτης
  • Παναγιώτης Παριωτάκης
  • Μαρία Ναξάκη

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  η εκδήλωση «The Olympic Cypher»  στον υπαίθριο χώρο, μπροστά από το Γιαλί Τζαμί, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ το δρώμενο αυτό θα παρουσιαστεί συνολικά σε μόλις 6 πόλεις στην Ελλάδα, μια εκ των οποίων είναι τα Χανιά.

Στις 19:45 προβλέπεται να αναχωρήσει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, που θα μεταφέρει τη Φλόγα στο λιμάνι της Σούδας, όπου θα επιβιβαστεί στο καράβι της γραμμής για να συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ