ΚΡΗΤΗ
Τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κρεοπωλείου - Παρουσίαση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου
Το παρόν και το μέλλον του κρεοπωλείου στην Κρήτη

Ποιο κρέας επιλέγουν οι καταναλωτές και ειδικά η νέα γενιά; Από πού αγοράζουν κρέας και με ποια κριτήρια; Πόσο εξελίχθηκε το κρεοπωλείο στην πορεία των χρόνων και ποια η θέση του κρέατος στην Κρητική διατροφή;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για το παρόν και το μέλλον του κρεοπωλείου στην Κρήτη.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας που έλαβε χώρα και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ομιλία με θέμα "Το Κρέας στην Κρητική Διατροφή" έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης ενώ ακολούθησε η παρουσίαση της έρευνας από τον Κτηνίατρο – Μικροβιολόγος τροφίμων, Νίκο Κασαλιά.

Η εξέλιξη του κρεοπωλείου ήταν το αντικείμενο της ομιλίας του Ζαχαρία Σωμαρά, Επίτιμου Γενικού Διευθυντή Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης ενώ ακολούθησαν ομιλίες για την υγιεινή των κρεοπωλείων και την κοστολόγηση των κρεάτων.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο