"Τα λασπόνερα έσπασαν πόρτες της εκκλησίας κι έβγαλαν έξω τον δεσποτικό θρόνο"

"Τα λασπόνερα έσπασαν πόρτες της εκκλησίας κι έβγαλαν έξω τον δεσποτικό θρόνο"

Ο π. Ιωαννης Δασκαλάκης μίλησε στο Livetalks για την δραματική κατάσταση που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Ναό του Αγίου Ιωάννη

“Απελπιστική” παραμένει η κατάσταση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Καρτερό Ηρακλείου, που "πνίγηκε" στην λάσπη από την σφοδρή κακοκαιρία της Τετάρτης.

“Ο ναός μέσα έχει πάνω από μισό μέτρο λασπόνερα (...) Έχουν καταστραφεί τα πάντα! Ο,τι είχαμε και δεν είχαμε! Όλα είναι μέσα στη λάσπη!” δήλωσε στο Livetalks ο πατέρας Ιωάννης Δασκαλάκης, εφημέριος της ενορίας Πρασσά.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση εθελοντών, που έσπευσαν να καθαρίσουν τον Ιερό Ναό. “Βγάζουμε τη λάσπη με τα καρότσια!” είπε ο πατήρ Ιωάννης, ο οποίος περιέγραψε πώς έζησε τις δραματικές στιγμές της περασμένης Τετάρτης.

“Ο συναγερμός χτύπησε αμέσως το τηλέφωνο. Ήρθα αμέσως, δεν μπορούσα να πλησιάσω. Βγήκα πάνω στο βουνό, όπου είναι ο σταυρός. Ο δρόμος είχε γίνει λίμνη. Έβλεπα τα πράγματα να τα παίρνει το ποτάμι αυτό και να τα ρίχνει στη θάλασσα!”.
Τα ορμητικά νερά έσπασαν δύο πόρτες της εκκλησίας και έβγαλαν έξω τον δεσποτικό θρόνο! “3-4 καρέκλες τις βρήκαμε στη θάλασσα, το αναλόγιο του ψάλτη το βρήκαμε στη στροφή!”.

Ακούστε τα όσα είπε ο πατέρας Ιωάννης στο Livetalks: 

 

 

Καρτερός Εκκλησία

Καρτερός Εκκλησία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ