Mηνύματα δημάρχων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρουν οι αιρετοί σε μήνυμά τους

Με αφορμή την αυριανή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι Δήμαρχοι των κατά τόπους περιοχών στέλνουν το μήνυμά τους.

Σε μήνυμά του ο  Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης τονίζει ότι:

" Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, έρχεται να μας θυμίσει, - εκτός από την σπουδαιότητα της επετείου -  και το γεγονός πως για να επιτευχθεί το οποιοδήποτε μεγάλο και σημαντικό αποτέλεσμα, απαιτούνται, οργάνωση, σχεδιασμός, αλλά πάνω απ’ όλα αδελφοσύνη και συνεργασία. 

Ο Μάρτιος του 1821 έρχεται παράλληλα να μας υπενθυμίσει την θυσία εκατοντάδων προγόνων μας, αλλά και να αναδείξει, την αποδεδειγμένη πλέον και τεράστια, συμβολή των Μεσαριτών Αγωνιστών, αλλά και όλων των Κρητικών, στον απελευθερωτικό αγώνα. 

Ας γίνει η θυσία τους και η προσφορά τους στο Έθνος και την Πατρίδα, παράδειγμα προς μίμηση κι ας αναλογιστούμε όλοι μας, πως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουμε ανάγκη τις εποικοδομητικές συνεργασίες και την κοινή προσπάθεια για το κοινωνικό καλό". 

Στο δικό του μήνυμα, o Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, αναφέρει:

«Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή για το έθνος μας, είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο και πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα για ελευθερία. Διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ο ελληνικός λαός πολέμησε για το όνειρο μιας ελεύθερης πατρίδας. Και πολέμησε σε έναν αγώνα άνισο, με αναρίθμητες απώλειες και θυσίες. Όμως, τα κατάφερε και άλλαξε τη μοίρα του χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία του, χάρη στην αποφασιστικότητα και την ηθική του συγκρότηση.

Αυτή τη γενναία ψυχή και το αγέρωχο ανάστημα του ελληνικού λαού, που έπεσε στις φλόγες του πολέμου για το ιδανικό της ελευθερίας, τιμούμε την 25η Μαρτίου.

Ας χαραχθεί στη μνήμη και στις συνειδήσεις μας και ας γίνει οδηγός στα βήματά μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θωρακίσουμε την ανεξαρτησία μας και θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές ένα κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης, έναν κόσμο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αρχές και αξίες που αποτελούν αστείρευτη πηγή θάρρους, ευθύνης και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους με υγεία και ειρήνη!»

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γεώργιος Μυλωνάκης  

"Τιμάμε αύριο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι οποίες αναδεικνύουν διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη. Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη και στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. 

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το θάρρος και την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος.  Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έχοντας διαχρονικό χρέος να θυμόμαστε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, δεν είναι δεδομένα και απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.
Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν, μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες"!
 

 

  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ